Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε – Αυτό είναι το κοκτέιλ φαρμάκων που του χορηγείται

Published

on

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως φαίνεται, λαμβάνει μία θεραπεία η οποία δεν είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό.

«Νοιώθω καλύτερα απ’ ότι πριν από 20 χρόνια (…) Μην αφήσετε τον κορονοϊό να σας πάρει τη ζωή», ανέφερε στο μήνυμά του μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός που νοσεί από την Covid-19 δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακα και τη θεραπεία που ο ίδιος λαμβάνει.

Προτού καν εισαχθεί ο Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ του είχε χορηγηθεί μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων, που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 275 ασθενείς. Όμως η θεραπεία αυτή δεν έχει λάβει ακόμη έκτακτη έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και διατέθηκε στον Τραμπ κατόπιν αιτήματος των γιατρών του, μόλις μία μέρα αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. «Φυσικά μιλάμε για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ (…) Αλλά υπάρχουν και οι σχεδόν 210.000 Αμερικανοί που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό τους τελευταίους μήνες επειδή ήταν τόσο κακή η διαχείριση της πανδημίας. Και σίγουρα δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιους είδους θεραπεία», σχολίασε η δρ Σίμα Γιασμίν.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313266827653414913?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1313266827653414913%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbomb.gr%2Fkosmos%2Fstory%2F1124382%2Fkoronoios-o-ntonalnt-tramp-epestrepse-ayto-einai-to-kokteil-farmakon-poy-toy-xorigeitai

Η ρεμδεσιβίρη κι η δεξαμεθαζόνη

Πέρα από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων στον Τραμπ χορηγήθηκαν επίσης ρεμδεσιβίρη και το στεροειδές δεξαμεθαζόνη που σύμφωνα με την ομάδα εμπειρογνωμόνων των Αμερικανικών Ινστιτούτων Υγείας θα πρέπει να λαμβάνουν μόνον ασθενείς με Covid-19 που χρειάζονται οξυγόνο. «Ο Πρόεδρος ίσως είναι ο μοναδικός ασθενής στον πλανήτη που λαμβάνει αυτόν τον συγκεκριμένο συνδυασμό φαρμάκων», λέει ο δρ Τζόναθαν Ρέινερ, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον. Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι μια πενθήμερη θεραπεία με ρεμδεσιβίρη μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο ανάρρωσης σε ορισμένους ασθενείς, αν και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αναιμία και τοξικότητα στο ήπαρ και τους νεφρούς. Χορηγείται ενδοφλεβίως, άρα οι ασθενείς θα πρέπει να παραμένουν συνήθως στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί του Τραμπ τον άφησαν να ολοκληρώσει τη θεραπεία στον Λευκό Οίκο, που διαθέτει και ειδική ιατρική μονάδα και όπου ο Πρόεδρος θα περιστοιχίζεται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313243541959737349?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1313243541959737349%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbomb.gr%2Fkosmos%2Fstory%2F1124382%2Fkoronoios-o-ntonalnt-tramp-epestrepse-ayto-einai-to-kokteil-farmakon-poy-toy-xorigeitai

Η δεξαμεθαζόνη, που ενέταξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο πρωτόκολλο αγωγής των ασθενών της Covid-19 είναι ένα φθηνό, ευρείας χρήσης στεροειδές, που χρησιμοποιείται από το 1960 ως αντιφλεγμονώδες σε νόσους όπως η αρθρίτιδα, και έχει μειώσει κατά το ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των σοβαρότερων νοσηλευόμενων περιστατικών της Covid-19. Ωστόσο, επειδή έχει και κατασταλτική δράση στο ανοσοποιητικό, γενικώς δεν συνίσταται η χορήγησή του σε ασθενείς της Covid-19 παρά μόνον όταν η κατάστασή τους είναι σοβαρή. «Γνωρίζουμε ότι η δεξαμεθαζόνη μειώνει τον κίνδυνο θνητότητας (…), αλλά για να αντιληφθούμε το διακύβευμα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς στις κλινικές δοκιμές που την έλαβαν εξακολούθησαν να έχουν ένα ποσοστό κινδύνου 23% σε διάστημα ενός μηνός. Άρα σχεδόν ένας στους τέσσερις που έλαβαν δεξαμεθαζόνη πέθαναν πριν περάσει ένας μήνας. Ως εκ τούτου, το μόνο συμπέρασμα που βγάζει κανείς από αυτή την τριπλή θεραπεία, είναι ότι οι γιατροί του Τραμπ θεωρούν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο», είπε ο δρ Ρέινερ.

Ο γιατρός του Τραμπ είπε ότι ο ασθενής του έδειχνε αρκετά καλά χθες το βράδυ για να φύγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά παραδέχθηκε ότι ανησυχεί μήπως ξανακυλήσει ο Πρόεδρος. «Γι’ αυτό και παραμένουμε επιφυλακτικά αισιόδοξοι και σε επιφυλακή, επειδή βρισκόμαστε τρόπον τινά σε αχαρτογράφητη περιοχή όσον αφορά έναν ασθενή που έλαβε αυτές τις θεραπείες σε τόσο πρώιμο στάδιο», είπε ο Σον Κόνλεϊ.

Ξεκινάει τη μάχη των εκλογών

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που επέστρεψε τη Δευτέρα (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό, παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μετά από τέσσερις ημέρες και αφού χρειάστηκε να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, σε θάλαμο ειδικά διαμορφωμένο για τους προέδρους των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξήλθε από το Walter Reed το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:30 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδας).

Τον Αμερικάνο Πρόεδρο παρέλαβε από το στρατιωτικό νοσοκομείο το Marine One, το ελικόπτερο με το οποίο πήγε από τον Λευκό Οίκο στο Water Reed.

Μάλιστα την ώρα της αποχώρησής του από το νοσοκομείο, το συγκεντρωμένο πλήθος τον επευφημούσε.

«Ανίκητος ήρωας»

O Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πριν βγει από το νοσοκομείο ανέβασε στο Twitter νέο μήνυμα το οποίο αναφέρει:

«Το βλέπετε στον ενθουσιασμό για τον πρόεδρο έξω από το Νοσοκομείο Walter Reed. Το βλέπετε στις εγγραφές, από τη Φλόριντα έως την Πενσυλβάνια και τη Δυτική Βιρτζίνια, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι ξεπερνούν τους Δημοκρατικούς κατά 2 προς 1. Εάν ο Πρόεδρος επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία, θα είναι… ανίκητος ήρωας, ο οποίος όχι μόνο επέζησε από κάθε βρώμικο κόλπο που του πέταξαν οι Δημοκρατικοί, αλλά και ο κινεζικός ιός. Θα δείξει στην Αμερική ότι δεν χρειάζεται πλέον να φοβόμαστε. mdevine@nypost.com ευχαριστώ Miranda. Είχε τελειώσει πριν έρθει η πανδημία από την Κίνα. Θα κερδίσει έτσι κι αλλιώς!»

Λίγα λεπτά πριν βγει από το Water Reed για να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο που θα τον μετέφερε πίσω στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ με νέο tweet δήλωσε: «σύντομα θα επιστρέψω στην προεκλογική εκστρατεία. Οι ψευδείς ειδήσεις δείχνουν μόνο ψεύτικες δημοσκοπήσεις».

Έβγαλε τη μάσκα

Ο Ντόναλντ Τραμπ με το που έφτασε στο Λευκό Οίκο στάθηκε στην είσοδο για τις φωτογραφίες που ήθελαν οι φωτορεπόρτερ και έβγαλε την προστατευτική μάσκα, βάζοντάς την στην τσέπη του και χαιρέτησε στρατιωτικά.

«Τώρα είμαι καλύτερα – Έπρεπε σαν ηγέτης να βγω μπροστά»

Μετά την εμφάνισή του στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέβασε στο Twitter νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα καλώντας τον κόσμο να μην φοβάται τον κορονοϊό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δήλωσε:

«Μόλις έφυγα από το νοσοκομείο Walter Reed. Έμαθα πολλά για τον κορονοϊό και ένα είναι σίγουρο. Μην σας αφήσει να σας κυριεύσει. Μην τον φοβάστε. Θα τον νικήσετε. Έχουμε τον καλύτερο ιατρικό εξοπλισμό. Έχουμε τα καλύτερα φάρμακα. Όλα έχουν εξελιχθεί πρόσφατα. Και θα τον νικήσετε. Δεν ένιωθα τόσο καλά και ένιωσα τις τελευταίες δυο ημέρες, Νιώθω καλύτερα από ότι πριν από 20 χρόνια. Μην τον αφήνεται να καταβάλει τις ζωές σας. Έπρεπε σαν ηγέτης να βγω μπροστά και ας ήξερα ότι υπάρχει κίνδυνος. Οποιοσδήποτε ηγέτης δεν θα έκανε ότι έκανα. Το ξέρω ότι ειναι ρίσκο. Τώρα είμαι καλύτερα. Βγείτε έξω. Προσέξτε. Το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Ευχαριστώ πολύ και Walter Reed, τι όμορφη ομάδα ανθρώπων! Σας ευχαριστώ».

Η προαναγγελία

Την είδηση την είχε κάνει αρχικά γνωστή με tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί του.

«Θα βγω σήμερα από το νοσοκομείο, στις 6.30 (ώρα Αμερικής). Αισθάνομαι καλά. Μην φοβάστε τον Covid. Μην τον αφήνετε να εξουσιάζει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει στο Ίδρυμα Τραμπ πολύ καλά φάρμακα. Νιώθω καλύτερα από ότι 20 χρόνια πριν», αναφέρει ο Πλανητάρχης στο tweet του.

Συγκεκριμένα οι θεράποντες τόνισαν πως αν και ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε εξιτήριο, δεν έχει αναρρώσει πλήρως.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την COVID-19, ωστόσο είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο.

«Έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τον τελευταίο του πυρετό, τα επίπεδα οξυγόνου είναι φυσιολογικά. Παρότι δεν έχει συνέλθει εντελώς, η ομάδα κι εγώ συμφωνήσαμε πως όλες οι αξιολογήσεις μας και, κυρίως, η κλινική του εικόνα στηρίζουν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. Πήρε ακόμη μία δόση ρεμδεσιβίρης και θα φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως στον πρόεδρο χορηγήθηκε συμπληρωματικό οξυγόνο τουλάχιστον μια φορά, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο.

Τα έβαλε με τα MEDIA

Σε προηγούμενό του tweet o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου λαμβάνει θεραπεία για την Covid-19 και να κάνει μια σύντομη βόλτα με αυτοκίνητο, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε ότι θέτει τον ίδιο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Αναφέρεται ότι τα Μέσα ενημέρωσης αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα έλεγαν ότι ήμουν αγενής», έγραψε στο Twitter.

Η βόλτα που προκάλεσε σάλο

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βγήκε για λίγη ώρα την Κυριακή από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV που κινείτο αργά και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο, την παραμονή της ενδεχόμενης επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Προς γενική έκπληξη, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε μπροστά στις πύλες του νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ νωρίς το βράδυ, κι ο Ντόναλντ Τραμπ, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας πολυάριθμους υποστηρικτές του, που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο έξω από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες»,τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Μετά τη βόλτα με το θωρακισμένο προεδρικό όχημα, που είναι εξάλλου ερμητικά σφραγισμένο για την αποτροπή του κινδύνου επίθεσης με χημικό ή βιολογικό όπλο, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε πως ο πρόεδρος επέστρεψε στην ειδική πτέρυγα του Ουόλτερ Ριντ όπου του προσφέρονται φροντίδες.

«Έμαθα πολλά για την COVID, έμαθα βιώνοντας την εμπειρία ο ίδιος, είναι σχολείο ζωής», ανέφερε τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) ο Τραμπ σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ευχαριστώντας τους γιατρούς αλλά και τους «μεγάλους πατριώτες», τους οπαδούς του μπροστά στο νοσοκομείο.

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz