Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Οικονομία: Πάλι η Ελλάδα θα την πληρώσει αδέρφια

Published

on

Το έργο το έχουμε ξαναδεί – Οι ξένοι παράγοντες της οικονομίας και η Ε.Ε. βάζουν την Ελλάδα στο κάδρο της ύφεσης και μας παρουσιάζουν ως τον πιο αδύναμο κρίκο στην ύφεση λόγω κορονοϊού

«Η ελληνική οικονομία αναμένεται να υποστεί μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις οικονομικής δραστηριότητας στην Ε.Ε.», τονίζει η Κομισιόν, στην 8η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα. Και ενώ το εμβόλιο επισημαίνεται απ’ όλους ότι θα κρίνει τη συνέχεια, για την Ελλάδα φοβούνται ότι θα πάρει ίσως περισσότερο χρόνο να επωφεληθεί, καθώς ο ενθουσιασμός για ταξίδια δεν αναμένεται να ανακάμψει άμεσα.

 

Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, που δημοσίευσαν το τελευταίο διάστημα τις εκθέσεις τους. Ε.Ε., ΔΝΤ και ΟΟΣΑ συμφωνούν ότι η δομή της ελληνικής οικονομίας, με τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οδηγεί αναπόφευκτα σε βαθιά ύφεση φέτος.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 10,1%, έναντι 7,5% για την Ευρωζώνη κατά μέσον όρο. Επίσης, εκφράζουν ανησυχία για αναζωπύρωση των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τράπεζες.

Οσο για την ανάκαμψη, η αβεβαιότητα και πλήθος ερωτημάτων σκιάζουν τον ορίζοντα του 2021, με τον ΟΟΣΑ, ο οποίος δημοσίευσε χθες το Economic Outlook, να προβλέπει σχεδόν στασιμότητα (+0,9%) τον επόμενο χρόνο και ανάκαμψη μόνο το 2022 (6,6%), χωρίς ούτε τότε να καλύπτονται οι απώλειες της φετινής χρονιάς.

Σας προκαλεί κάποια εντύπωση;

Όχι βέβαια. Αυτοί έχουν βρει… παπά και θα μας θάψουν όσες φορές κι αν χρειαστεί…

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz