Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Ξέμειναν από «Υπουργείο» στην Αράχωβα οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα

Published

on

Κορονοϊός: Ξέμειναν από «Υπουργείο» στην Αράχωβα οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα

Την Πέμπτη οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αυτοαποκαλούνται αρνητές του κορονοϊού άνοιξαν ένα «κατάστημα» στην Αράχωβα που υποσχόταν «φυσικές θεραπείες». Σήμερα όμως έκλεισε, με τους ιδιοκτήτες να έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

«Εκεί δεν υπάρχει νόμος για τον κορονοϊό» διατυμπάνιζαν οι άνθρωποι που στελεχώνουν το λεγόμενο «Υπουργείο Θεραπείας» και όπως φαίνεται δεν υπήρχε γενικότερα κανένας νόμος, ούτε κάποιο έγγραφο για την σύσταση του εν λόγω «καταστήματος».

Οι αυτοαποκαλούμενοι «υπουργοί» φορούν στολές, φέρουν δικές τους ταυτότητες και οδηγούν ακόμα και αυτοσχέδια περιπολικά. Και δεν μένουν μόνο εκεί… Δημιούργησαν και το «Υπουργείο Θεραπειών», δηλώνοντας αρνητές του κορονοϊού και αντιεμβολιαστές, ενώ δεν βρίσκουν κανένα λόγο να φοράμε μάσκα, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο κορονοϊός υπάρχει. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα τους δίνουν και το σχετικό έγγραφο «απαλλαγής από τη χρήση μάσκας» το οποίο έχει και QR code.

Το «Υπουργείο» λειτουργούσε ως επιχείρηση, καθώς στην πινακίδα γράφει ότι οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να πάρουν προϊόντα με αντίτιμο… πέτρες! Το «μαγαζί» πουλούσε και υποσχόταν – για λίγα 24ωρα – δήθεν φυσικές «θεραπείες» με γαϊδουράγκαθο και φασκόμηλο για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μέχρι και δωρεάν rapid test.
Όπως δήλωσε στο newsit.gr, ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, τα άτομα αυτά έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές για μη χρήση μάσκας, αλλά και για την προτροπή σε τρίτους να μη φορούν μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.

«Είναι γνωστοί εδώ πέρα οι συγκεκριμένοι, είναι προβληματικοί. Δεν ασχολείται κάποιος εδώ σοβαρά μαζί τους. Την Πέμπτη άνοιξαν και την Παρασκευή έκανα προφορική καταγγελία στην αστυνομία. Έκανα χθες γραπτή καταγγελία προς τον Εισαγγελέα, προς την Εφορία, έστειλα σε όλες τις υπηρεσίες γιατί δεν υπήρχε κανένα έγγραφο γι’αυτό το μαγαζί και σήμερα επιλήφθηκαν όλες οι αρχές. Η προσαγωγή των τεσσάρων ατόμων έγινε σήμερα το πρωί και βρίσκονται εκεί. Σήμερα πήγαν στο μαγαζί οι υπηρεσίες: Εφορία, αστυνομία και υγειονομικό και το μαγαζί είναι πλέον κλειστό».

Τα άτομα αυτά φέρονται να δραστηριοποιούνται στην περιοχή τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο του 2020 διακινούσαν και σπρέι, το οποίο ισχυρίζονταν πως είναι εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Πηγή:newsit.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz