Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Μπέρδεμα με την τρίτη δόση του εμβολίου- Στάλθηκε λάθος sms, τι να κάνουν όσοι πήραν ειδοποίηση

Published

on

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί καθώς αρκετοί πολίτες έλαβαν από χτες Τρίτη, μηνύματα στο κινητό τους, για να προγραμματίσουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους δηλαδή θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση, που είναι κυρίως οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Πρόκειται σαφώς για λάθος που έγινε με αποτέλεσμα να υπάρξει μπέρδεμα.

Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί;

Αιτία του λάθους δεν είναι άλλη από το ότι το ηλεκτρονικό σύστημα “διαβάζει” τις ηλεκτρονικές συνταγές της ΗΔΙΚΑ, ώστε να ξέρει ποιοι είναι οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι έχουν ανάγκη την τρίτη δόση και θα πρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να την λάβουν.

Για το λόγο αυτό, άτομα τα οποία είχαν λάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν αγωγή με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως π.χ. είναι η υδροκορτιζόνη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα τους αναγνωρίζει ως δυνητικά ανοσοκατεσταλμένους.

Αυτό είναι το μήνυμα που στάλθηκε:

 

Κορονοϊός: Μπέρδεμα με την τρίτη δόση του εμβολίου- Στάλθηκε λάθος sms, τι να κάνουν όσοι πήραν ειδοποίηση

Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας

Σε off the record επικοινωνία του TheToc.gr με το υπουργείο Υγείας, έγινε γνωστό μέσω ανεπίσημης ενημέρωσης από κύκλους του υπουργείου, πως τα sms εστάλησαν βάσει της δραστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε από τους χρήστες. Πρόκειται για τις συγκεκριμένες ουσίες που ελήφθησαν κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα το σύστημα να τους αναγνωρίζει ως πιθανούς ανοσοκατασταλμένους.

Να σημειωθεί πως κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν σταλεί βάσει της συνταγογράφησης για διάστημα τριών ή έξι μηνών.

Ακόμη υπενθυμίζεται από το υπουργείο πως παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και τον Μάρτιο, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες.

Τι να κάνουν όσοι έχουν λάβει sms

Όσοι πολίτες έχουν λάβει το sms και δεν ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατασταλμένων κανονικά θα πρέπει να το αγνοήσουν.

Όμως, εάν το επιθυμούν και είναι υπέρμαχοι του εμβολιασμού, έχουν το δικαίωμα να μεταβούν και να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς το σύστημα τους το επιτρέπει.

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz