Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να δούμε την ανάκαμψη της πανδημίας

Published

on

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε,

«Η μείωση στο προφίλ νοσηρότητας συνεχίστηκε, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, από την προηγούμενη βδομάδα» δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, το απόγευμα της Παρασκευής (4.12).

Ωστόσο είπε ότι τα ενεργά κρούσματα παραμένουν ακόμη εξαιρετικά υψηλά, παρότι καταγράφεται μείωση των νέων κρουσμάτων 15-20% στην Αθήνα και 20-22% στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως είπε, καταγράφεται μικρή υποχώρηση στην διάγνωση νέων κρουσμάτων στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

«Κάνω έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στην επαρχεία, ο ιός υπάρχει παντού, πρέπει να φοράμε την μάσκα και να μην ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο» ανέφερε στη συνέχεια σε δραματικό τόνο ο κ. Μαγιορκίνης. «Το ότι δεν ζούνε σε μεγάλες πόλεις δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν μας αφορά» κατέληξε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ‘ώστε να δούμε την ανάκαμψη της πανδημίας είπε ότι πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα, δεν κάνει διακρίσεις ο ιός.

Συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων, ωστόσο αυτή την εβδομάδα δείχνει να είναι μικρότερη η μείωση, δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, και πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά.

Ο ενεργός ρυθμός παραγωγής εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το 1.

«Δεν έχω αναφέρει ποτέ για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων. Υπάρχει ένα και μόνο μητρώο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz