Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Κικίλιας: Το εμβόλιο θα μας δώσει πίσω τη ζωή μας – Κλείστε τα αυτιά σας στα fake news

Published

on

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, την Τετάρτη 02/12. Τι είπε για τις εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια και για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα. Τι απάντησε εμμέσως πλην σαφώς για τα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή», είπε κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στις σημερινές δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Στέλλας Κυριακίδου, που είπε ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στην Ευρώπη από Covid και επεσήμανε τους κινδύνους ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη στάση που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες ατομικά και αναφέρθηκε στη στάση που θα ακολουθήσει η Πολιτεία για την προστασία των πολιτών.

«Στη Βόρεια Ελλάδα, γίναμε μάρτυρες μίας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων, που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Η εντολή από τον πρωθυπουργό, είναι να κάνουμε ό,τι έιναι ανθρωπίνως δυνατό, για να τους στηρίξουμε», σημείωσε.

Στη Βόρεια Ελλάδα εθελοντές από την Αθήνα – Διπλασιασμός στις αποδοχές τους

«Πέραν αυτών που έχουν γίνει από ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι πολυμελής ομάδα από τα νοσοκομεία Υγεία, Μητέρα, Μετροπόλιταν μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, για να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια των γιατρών», είπε ο υπουργός, αναφέροντας αναλυτικά τα ονόματα όλων, όσοι θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

«Με διάταξη που θα καταθέσω αύριο στη Βουλή, όλοι οι συνάδελφοι θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για τις μέρες και εβδομάδες που θα βρίσκονται εκεί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τα εμβόλια, λέγοντας συγκεκριμένα, πως με το που θα εγκριθούν, θα παραδοθούν και μόλις παραδοθούν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

«Θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σε μία μερική κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, καλώντας άπαντες να μην πιστεύουν στα fake news όσων έχουν σκοπό να δηλητηριάσουν την προσπάθεια που γίνεται. «Να πάμε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη. Όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την πορεία του εμβολίου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz