Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: «Επικίνδυνος» ο εμβολιασμός ενηλίκων σε παιδιατρικά νοσοκομεία

Published

on

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την απόφαση του υπουργείου Υγείας να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό εντός των παιδιατρικών νοσοκομείων. Χωρίς ενημέρωση για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων οι γιατροί των παιδιατρικών νοσοκομείων, καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, το εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο διαθέτει τέσσερις εμβολιαστικές μονάδες, φτιάχτηκε μόνο για τους εργαζόμενους και είναι σε ακατάλληλο χώρο, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Μόνο για το Σάββατο (16/01/2021) έχουν προγραμματιστεί 200 ραντεβού για εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων άνω των 85 ετών. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τους συνοδούς, θα το επισκεφθούν 400 άτομα.

Οι εμβολιαζόμενοι και συνοδοί θα περνούν μέσα από τα νοσηλευόμενα παιδιά, τη στιγμή που οι γονείς φροντίζουν τα νοσηλευόμενα παιδάκια υποβάλλονται σε rapid test. Εκτός από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, οι ηλικιωμένοι είναι φορείς σε πολυανθεκτικά μικρόβια, επικίνδυνα για τα νοσηλευόμενα παιδιά, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Επίσης, το εμβολιαστικό κέντρο είναι στελεχωμένο από παιδιάτρους και όχι από γιατρούς ειδικοτήτων που επιβάλλει το πρωτόκολλο για να αντιμετωπίσουν ενήλικα άτομα. Τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Στο Παίδων Πεντέλης αναφέρεται από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου. Όπως καταγγέλλει μέσω Facebook, οι γιατροί του νοσοκομείου έμαθαν «τελείως τυχαία από ανθρώπους που τους κλείστηκε ραντεβού πως στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων. Μέχρι τότε δεν είχαν καν ενημερωθεί. Ξανά: ό,τι να ναι, κυριολεκτικά».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz