Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Γερμανία: Άμεσα μέτρα ζητά η Μέρκελ – Προειδοποιεί για 19.200 κρούσματα ημερησίως

Published

on

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε σήμερα την ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), ότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

«Οφείλουμε γρήγορα να περιορίσουμε τις μολύνσεις και να επέμβουμε», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες, διατηρώντας, συγκεκριμένα, την οικονομία σε λειτουργία και τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς. Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτήν την στιγμή».

Σύμφωνα με την Bild, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί προβληματικά τα πάρτι, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, καθώς και τις επισκέψεις σε εστιατόρια.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε φόβους ότι έως τα Χριστούγεννα η Γερμανία θα φτάσει τα επίπεδα της Γαλλίας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, εάν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τοπικές εστίες.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις τοπικές εστίες αποτελεσματικά αλλιώς τα Χριστούγεννα θα δούμε αριθμούς κρουσμάτων όσαν και αυτούς στη Γαλλία», δήλωσε σήμερα η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γερμανικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 1.192 νέα κρούσματα Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 285.332 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στην Γερμανία συνολικά.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 9.460, με αύξηση κατά τρία τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz