Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός Βουλή: Συζήτηση για την διαχείριση της πανδημίας

Published

on

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Τη συζήτηση, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, θα ανοίξει λίγο μετά τις 11 πμ, ο πρωθυπουργός, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση σε μια ακόμα κρίσιμη στιγμή αποφασίζει να θέσει την ασφάλεια και υγεία των πολιτών ως πρώτη προτεραιότητα ενώ θα προβεί σε «τεκμηριωμένη απόκρουση των καταγγελιών» που αφορούν την αδράνεια ή την απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό θα απαριθμήσει τα μέτρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αύξηση κλινών ΜΕΘ και προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και στήριξης της οικονομίας και του κόσμου της εργασίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επιχειρηματολογία του Κυρ. Μητσοτάκη στις βολές των πολιτικών αρχηγών για την ασφυκτική κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά την πρωθυπουργική δήλωση ότι «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» ενώ αναμένεται να απαντήσει στα αναμενόμενα πυρά της αντιπολίτευσης μετά τη χθεσινή παραδοχή Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση για τον τουρισμό «έπεσε έξω», επενδύοντας επικοινωνιακά στην ανάρτηση Πολάκη κι αξιώνοντας από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος είναι πιθανό να επαναλάβει και να επιχειρηματολογήσει για το «όχι» στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, παρά την απώλεια ελέγχου της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας από την κυβέρνηση.

Ακολούθως, θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας θα ασκήσει σκληρή κριτική επιμένοντας στο να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι πολλά στελέχη που μετέχουν στο εν λόγω γνωμοδοτικό όργανο είχαν εκφράσει σημαντικές αντιρρήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τονίσει ότι η «παραδοχή Γεωργιάδη» συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας ενώ θα υποστηρίξει ότι κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.

 

Πηγή:flash.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz