Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Αγωνία των ειδικών για την Αττική – «Ολέθριο αν τη χτυπήσει το τρίτο κύμα»

Published

on

«Έκρηξη» της πανδημίας του κορονοϊού ειδικά στην Αττική φοβούνται οι ειδικοί αν προχωρήσει η μερική αποκλιμάκωση των μέτρων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος για το τρίτο κύμα του κορονοϊού «εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες» θυμίζοντας τη συνέβη με το δεύτερο κύμα στη βόρεια Ελλάδα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της αγοράς επισημαίνοντας ότι αυτό «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική» συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Για πολύ υψηλό ιικό φορτίο στην Αττική όπου τα πράγματα είναι δύσκολα και γι’ αυτό πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ έκανε λόγο και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια τόνισε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη αν αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί ενώ οι νοσηλευτές έχουν αναλάβει επιπλέον και το μεγάλο έργο των εμβολιασμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ο οποίος χρησιμοποίησε τις λέξεις «σοκ και δέος» για να περιγράψει την κατάσταση που θα υπάρξει στην Αττική αν η «έκρηξη» κρουσμάτων σημειωθεί στην Αττική «με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ.

«Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.
Όπως εξήγησε «δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο με το μέλος της επιτροπής των ειδικών να τονίζει ότι «μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz