Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Έφτασε υγειονομικό υλικό 8 τόνων από την Κίνα

Published

on

Στην ίδια πτήση έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Αφίχθη λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο της Air China που μετέφερε την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κορονοιου.

Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από το Πεκίνο ζυγίζει περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει 550.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών, σύμφωνα με ενημέρωση της κινεζικής πρεσβείας.

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη. Στην ίδια πτήση, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

 Την ευγνωμοσύνη της χώρας μας στην κινεζική κυβέρνηση και σε όποιον άλλον έχει συμβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Σε μια παγκόσμια έλλειψη αυτών των αγαθών και μια τεράστια μάχη που δίνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μπορεί να έχει προμήθειες, η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα, και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε να εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κικίλιας.

Πηγή:news247.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz