Connect with us

Επικαιρότητα

Κοροναϊός : 1.388 νέα κρούσματα και 84 θάνατοι – Στους 549 οι διασωληνωμένοι

Published

on

Σήμερα στη χώρα μας εντοπίστηκαν 1.388 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ανήλθαν στους 549, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό έφτασαν τους 84.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου «στη Βόρεια Ελλάδα βλέπουμε μία σταθεροποίηση, αλλά δεν είναι αυτή που περιμέναμε μετά από δύο εβδομάδες lockdown».

Η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προειδοποίησε ότι το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα, καθώς η πληρότητα κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά είναι στο 86% ενώ στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα αγγίζει το 99%.

Στο 99% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία σαφής σταθεροποίηση. Τα συνολικά κρούσματα στην επικράτεια, αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν τάση μείωση», ανέφερε η ειδικός.

Όσον αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία υπάρχει και εκεί μία σταθεροποίηση με 400 εισαγωγές κάθε μέρα.

«Το πιο πιστό μέτρο για να προφυλαχτούμε από τον κοροναϊό είναι αυταπόδεικτα η χρήση της μάσκας», τόνισε η κ Παπαευαγγέλου.

Η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ακόμα ότι πλέον ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει μια μικρή κοινωνική φούσκα στην οποία θα δραστηριοποιείται. Κι εγώ πηγαίνω στην μητέρα μου μια φορά την εβδομάδα αλλά φροντίζω να φοράμε και οι δύο  μάσκα είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε επίσης ότι ο κοροναϊός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γρίπη καθώς ποτέ η γρίπη δεν έδωσε ετησίως πάνω από 200 νεκρούς.

«Τα μέτρα αποδίδουν. Είναι σαφής η σταθεροποίηση. Τα κρούσματα της 2ης και 3ης εβδομάδας δείχνουν τάση μείωσης» είπε επίσης η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Η συνάθροιση σε σπίτια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειές μας

Η καθηγήτρια ανέφερε πως η διασπορά στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη συνέχισε και κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί. «Η συνάθροιση σε σπίτια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειές μας. Ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει τη φούσκα του» είπε για τους πολίτες εν μέσω lockdown.

Συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν

Η κα. Παπαευαγγέλου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν, όμως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια να «επιπεδωθεί» η καμπύλη, όπως είπε. Ωστόσο, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα, εκτίμησε η λοιμωξιολόγος.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως δυο εβδομάδες νωρίτερα, καταγράφτηκαν 4,500 κρούσματα, ενώ την περασμένη 4.300, γεγονός που δείχνει τάση μείωσης και σταθεροποίησης.

 

Πηγή:in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz