Connect with us

Επικαιρότητα

Κοροναϊός : Φαρμακοποιός έβγαζε τις δόσεις του εμβολίου από το ψυγείο για να χαλάσουν

Published

on

Οι αρχές συνέλαβαν έναν φαρμακοποιό στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται ότι κατέστρεψε σκόπιμα εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού, βγάζοντάς τις από το ψυγείο για δύο νύχτες.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι ηγέτες στο Ουισκόνσιν και σε άλλες πολιτείες παρακαλούν την κυβέρνηση του Τραμπ για περισσότερες δόσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι ηλικιωμένοι περιμένουν εναγωνίως το σωτήριο εμβόλιο.

Η αστυνομία στο Γκράφτον, περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) βόρεια του Μιλγουόκι, δήλωσε ότι ο φαρμακοποιός συνελήφθη ως ύποπτος για απερίσκεπτο κίνδυνο, για νοθεία συνταγογραφούμενου φαρμάκου και εγκληματική βλάβη σε περιουσία. Ο φαρμακοποιός απολύθηκε και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατείται. Η αστυνομία λέει ότι δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη οι κατηγορίες επίσημα.

Ασαφές το κίνητρό του

Το κίνητρό του παραμένει ασαφές. Οι αρχές πιστεύουν ότι ήξερε πως οι χαλασμένες δόσεις θα ήταν άχρηστες και οι άνθρωποι που θα τις λάμβαναν θα πίστευαν λανθασμένα ότι είχαν εμβολιαστεί.

Ο επικεφαλής του ιατρικού ομίλου Aurora Health Care, Jeff Bahr, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι ο φαρμακοποιός έβγαλε σκόπιμα 57 φιαλίδια που περιείχαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου Moderna από την ψύξη στο ιατρικό κέντρο στο Γκράφτον για μια νύχτα, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου, τα έβαλε πίσω μετά και τα ξαναέβγαλε το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου. Τα φιαλίδια περιείχαν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 570 ατόμων.

Ένας τεχνικός βρήκε τα φιαλίδια έξω από το ψυγείο το Σάββατο το πρωί.

Το εμβόλιο Moderna είναι βιώσιμο για 12 ώρες εκτός ψυγείου, έτσι οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν το εμβόλιο για τον εμβολιασμό 57 ατόμων πριν απορρίψουν τα υπόλοιπα. Η αστυνομία είπε ότι οι απορριφθείσες δόσεις ήταν αξίας 8.000 με 11.000 δολαρίων.

Παραδέχτηκε την πράξη του

Ο Bahr είπε ότι οι αξιωματούχοι του συστήματος υγείας άρχισαν να υποπτεύονται περισσότερο τον φαρμακοποιό, όπως εξέταζαν το συμβάν. Μετά από πολλές συνεντεύξεις, ο φαρμακοποιός παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι έβγαλε τα εμβόλια σκόπιμα τις δύο νύχτες, είπε ο Bahr.

Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις που έλαβαν οι άνθρωποι το Σάββατο είναι όλες άχρηστες, προσέθεσε. Η Moderna είπε στον ιατρικό όμιλο Aurora Health Care ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια, αλλά το νοσοκομειακό σύστημα παρακολουθεί στενά τους ανθρώπους που έλαβαν τις χαλασμένες δόσεις.

Ο Bahr αρνήθηκε να σχολιάσει το κίνητρο του φαρμακοποιού. Είπε ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας του νοσοκομείου είναι σωστά.

Πηγή:in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz