Connect with us

Επικαιρότητα

Κοροναϊός : Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα – Δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία

Published

on

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας.

Δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε κατά περίπτωση να κλείνουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραταθεί για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων σε Αχαΐα, Ηλία και Ζάκυνθο.

Η απόφαση έχει στόχο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, αλλά χωρίς να προκληθεί πανικός και περιττή αναστάτωση στη ζωή των πολιτών.


Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.

Τα μέτρα για την οικονομία θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα.

Πηγή:in.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz