Connect with us

Επικαιρότητα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν στο σχολείο, πήγαν στο Νοσοκομείο κι έφυγαν γιατί δεν υπήρχε ΩΡΛ!

Published

on

Ένα περιστατικό που συνέβη στο 2ο ΕΠΑΛ Κορίνθου ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές των σχολείων, αλλά και τις ανεπάρκειες του ΕΣΥ και του νοσοκομείου Κορίνθου ειδικότερα.

Συγκεκριμένα στο σχολείο κάποιοι πέταξαν μία κροτίδα σε ένα στέγαστρο του σχολείου, που ήταν από ελενίτ. Από την έκρηξη το ελενίτ έσπασε, τα θραύσματα εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν έναν μαθητή που καθόταν πιο μακριά. Παράλληλα από την ένταση της έκρηξης τέσσερις μαθητές είχαν προβλήματα ακοής.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ευθύνη των καθηγητών στο νοσοκομείο, όπου, όμως, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε ΩΡΛ! Έτσι, τελικά, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και αναζήτησαν λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπαν οι γονείς και αναφέρει το Newsit, «το δυναμιτάκι έπεσε πάνω σε ένα πολύ παλιό ελενιτ, ένα σκέπαστρο που είναι ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται τα παιδιά όταν βρέχει, όταν κάνει κρύο. Κάποιος πέταξε εκεί ένα δυναμιτάκι, έχει ξαναγίνει. Αυτή τη φορά –δεν ξέρω γιατί, δεν μπορώ να καταλάβω, ήταν πιο δυνατό αυτό που πέταξαν;- έπεσε πάνω στο συγκεκριμένο ελενιτ και άνοιξε τρύπα και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ένας μαθητής και τρεις μαθητές είχαν μικροπροβλήματα με την ακοή τους“.

Με το που έγινε το συμβάν όπως μας λέει η διευθύντρια του σχολείου «ειδοποιήσαμε αμέσως τους γονείς των τεσσάρων παιδιών και πήγαμε κατευθείαν τα παιδιά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά δεν είχε ωτορινολαρυγγολόγο και θα τα πήγαιναν οι γονείς μετά σε κάποιον».

Τα ερωτήματα φυσικά είναι αρκετά, δύο όμως είναι τα σημαντικότερα:

Τί είδους κατασκευή είναι αυτή που θρυμματίζεται από μια κροτίδα, ή ένα δυναμιτάκι (εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως οι μαθητές έριξαν δυναμίτη ή χειροβομβίδα). Τι θα συμβεί στο σχολείο σε περίπτωση π.χ. ενός σεισμού;

Πως είναι δυνατόν ένα ολόκληρο νοσοκομείο και μάλιστα τόσο σημαντικό όσο το νοσοκομείο Κορίνθου να μην έχει ΩΡΛ; Όπως μας είπαν στο My radio 89,6 όταν αναφέραμε το θέμα το πρωί στην εκπομπή “τα δέοντα στη μαμά σας”, η αλήθεια είναι πως εδώ και ένα μήνα έχει έρθει γιατρός στο νοσοκομείο, όμως εδώ και μερικές ημέρες είναι με αναρρωτική! Πράγμα ουσιαστικά που σημαίνει ότι κάποιες μέρες το νοσοκομείο δεν θα εξυπηρετεί ασθενείς

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz