Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Κορινθία τη…σήμερον!

Published

on

Περίσσεψαν τα …χαμόγελα χθες στην σύσκεψη στην νομαρχία για τις καταστροφές στην παραγωγή. Τόσος κόσμος σε απόγνωση, ο ΕΛΓΑ με διαδικασίες υπομονής όπως πάντα και όμως! Οι συμμετέχοντες είχαν διάθεση για χαμόγελα, αγκαλιές και φωτογραφίες. Λες και βρίσκονταν σε «ευτυχές γεγονός»! Όσο να πεις, επικοινωνιακά ήταν λίγο άστοχο.

Δεν πραγματοποιήθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο στην Κόρινθο. 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τυπικής υφής και απαρτία δεν επετεύχθη. Συνήθισαν οι σύμβουλοι τις τηλεδιασκέψεις και μάλλον πέφτει μακριά η Κολιάτσου!

Τα εγκαταλελειμμένα γαϊδουράκια και άλογα βάζει σε πρόγραμμα υιοθεσίας μετ αμοιβής η περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα κατέγραψαν, ο αριθμός είναι μεγάλος και αποφάσισαν να ανταμείψουν όποιον έχει την διάθεση να αναλάβει την φροντίδα ενός ή και περισσοτέρων. Βέβαια, τα 1000 ευρώ δεν πρέπει να είναι ο στόχος όσων εκδηλώσουν επιθυμία αλλά η φροντίδα των ζώων.

2 έως 4.5 ευρώ το μήνα θα είναι για ένα ακίνητο 70 τμ η αύξηση δημοτικών τελών από το δήμο Ξυλοκάστρου. Τα ποσά έδωσε στην δημοσιότητα ο ίδιος ο δήμος θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους που ελήφθη η απόφαση της αύξησης. Μάλιστα δημιουργήθηκε και βίντεο για όσους…δεν θέλουν να διαβάσουν αλλά είναι οπτικοί τύποι.

Αχ αυτή η αξιοπιστία! Άτιμο πράγμα. Να την επικαλείσαι δεν λέω αλλά όταν έχεις και για 13 έτη διατελέσει αρχή του τόπου και γι αυτά που σήμερα εγκαλείς δεν έχεις κάνει και πολλά, ε! Καλό θα ήταν να υπήρχε μεγαλύτερη σύνεση! Διότι ή δύσκολα ήταν τα θέματα και δεν λύνονταν σε 13 χρόνια άρα πώς να λυθούν σε 3 ή δεν υπήρχε βούληση λύσης τους οπότε όχι 13 αλλά 103 δεν έφταναν! Και ο πρότερος βίος όσο να πεις…παίζει ρόλο!

Νέο ατόπημα του Δημάρχου Γκιώνη; Ο Γιώργος Πετρίτσης, μετά το δημοτικό σχολείο ανοίγει θέμα ισόπεδων κόμβων σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν το έργο να συνδεθεί με τη νέα περιφερειακή αρχή. Ο Σύμβουλος εγκαλεί την δημοτική αρχή και είναι η 2η φορά. Άραγε θα υπάρξει και τώρα διορθωτικό δελτίο τύπου από την Ιάσονος. Πάντως Δήμαρχε, το δις εξαμαρτείν λένε…

Εργώδης σύμφωνα με το δελτίο τύπου της περιφέρειας, είναι η προσπάθεια της για τις αποζημιώσεις των παραγωγών που καταστράφηκαν από τον καύσωνα και τις βροχές που ακολούθησαν. Δηλαδή αν δεν ήταν εργώδης πότε θα αποζημιώνονταν; Ένα σχεδόν χρόνο μετά (το χρονοδιάγραμμα είναι για την Άνοιξη του 2023) τις καταστροφές, δεν το λες και γρήγορα!

Αύριο τα εγκαίνια της προτομής του Χαριλάου Τρικούπη στον Ισθμό. Μπορεί τα έργα να είναι ακόμα σε εξέλιξη όμως ο ανδριάντας θα μπει! Να μην κόψουμε μια κορδέλα; Χρονιά εκλογική ξεκίνησε!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz