Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Κορινθία τη…σήμερον!

Published

on

Υποψήφιος θα είναι ο Παναγιώτης Νίκας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι όποιες σκέψεις, συζητήσεις και σενάρια για οτιδήποτε άλλο παύουν. Εκτός κι αν ο ίδιος ο περιφερειάρχης δηλώσει εν ευθέτω χρόνο πως δεν το επιθυμεί.

Κλείδωσαν τα ονόματα για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Η έκπληξη αναμενόταν για την γυναικεία εκπροσώπηση όμως έρχεται στον αντρικό τομέα! Τελικά ο αιρετός, πέτυχε την μετάβαση του στο βουλευτικό του κόμματος. Αν θα κατορθώσει να εκλεγεί έναντι των εν ενεργεία; Ποτέ μην λες ποτέ!

Καμία ουσιαστική κίνηση για δημιουργία τρίτου πόλου στο δήμο Κορινθίων. Οι έωλες αναφορές και οι επιθυμίες δεν αποτελούν ενέργειες που μπορούν να πάρουν μορφή σοβαρής αυτοδιοικητικής πρότασης. Ο Δήμος χρειάζεται πρόταση με βάση προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες, στελέχη που έχουν σταθερές απόψεις και θέσεις και δεν “περιφέρονται” . Οτιδήποτε άλλο υποτιμά και υποβαθμίζει το δήμο της πρωτεύουσας ακόμα περισσότερο.

Αλγεινή εντύπωση η αναφορά δασκάλου από το Χιλιομόδι πως έπρεπε να πεθάνει η Ειρήνη Παπά για να καθαριστεί το χωριό. Ήταν ο θάνατος της σπουδαίας ηθοποιού αφορμή αντιπολίτευσης; Πόσο δε μάλλον όταν το Χιλιομόδι. γι αυτήν την σπουδαία κυρία δεν έχει κάνει τίποτα. Όταν ακόμα και στα εγκαίνια του θεάτρου της προτίμησε να απουσιάσει. Όταν για δεκαετίες, όταν ακόμα η Ειρήνη Παπά εν ζωή και χωρίς το πρόβλημα της άνοιας, μπορούσε να δει τι έκανε ο τόπος της για εκείνη. Έκανε το Χιλιομόδι ένα αφιέρωμα; Μια διοργάνωση ετήσια αφιερωμένη στην Ειρήνη Παπά; Μια έκθεση; Μια προβολή ταινιών της; Και το σχολείο; Τι έκαναν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο Χιλιομόδι; Πως μεταλαμπαδεύουν την Ειρήνη Παπά στα μικρά παιδιά; Πότε την κάλεσαν να έρθει; Πότε διοργάνωσαν το οτιδήποτε για να την τιμήσουν;  Είναι λοιπόν το λιγότερο προσβλητικό για εκείνη να γίνεται ο θάνατος της αφορμή για κριτική στο δήμο και στην υπηρεσία καθαριότητας. Άλλωστε αν το χωριό είχε να καθαριστεί όπως αναφέρθηκε από την εποχή του πρώην δήμου Τενεάς, τούτο δεν αποτελεί μομφή για την υπηρεσία αλλά για τους τοπικούς εκλεγμένους και φυσικά για τους ίδιους τους κατοίκους που εξέλεξαν ανθρώπους που δεν φροντίζουν ούτε την καθημερινότητα. Αφήστε λοιπόν δάσκαλε την Ειρήνη Παπά στην ησυχία της… Εκείνη έπραξε και άφησε παρακαταθήκη. Εσείς;

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως μια υποψηφιότητα του Χρήστου Κορδώση με τον Νίκο Σταυρέλη. Βλέπετε, μπορεί να λέγεται οτι τα κόμματα δεν παρεμβαίνουν στα της αυτοδιοίκησης όμως… να τάσσεται ένα κομματικό στέλεχος, πρόεδρος στη ΝΟΔΕ σου με έναν συνδυασμό που ο επικεφαλής είναι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο να πεις δημιουργεί θέματα! Θα τολμήσουν;

Στα χωριά που υπάρχουν προβλήματα την κύρια ευθύνη έχουν οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια. Δεν έχουν εκλεγεί για να καταγράφουν ζητήματα. Έχουν εκλεγεί για να τα λύνουν. Βέβαια σε κάποια χωριά ο “εμφύλιος” είναι σημαντικότερος από τον τόπο και την καθημερινότητα των πολιτών.

Φήμες λένε πως ο αντιδήμαρχος δεν παραιτήθηκε αλλά…τον παραίτησε ο Δήμαρχος. Υπομονή και όλα θα φανερωθούν στο χρόνο που πρέπει.

Ντελαπάρισε το αυτοκίνητο του Γιάννη Γκεζερλή στο κέντρο της Κορίνθου και γράφτηκαν τα τέρατα. Δυστυχώς, όταν φτάνουμε σε τέτοια επίπεδα δημόσιας αναφοράς τότε κάτι πηγαίνει εντελώς λάθος.  Ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz