Connect with us

EDITOR

Κορινθία: Τέλη Οκτώβρη οι πληρωμές από τον παγετό, στην αναμονή οι αιτήσεις του καύσωνα

Published

on

Υπομονή θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί που επλήγησαν απο τις υψηλές θερμοκρασίες στην Κορινθία. Ο ΕΛΓΑ προς το παρόν “παρακολουθεί” το ζήτημα  με την καταγραφή των ζημιών να εναποτίθεται χρονικά στο “συντομότερο δυνατό”.
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας.  “Ενημέρωσα τον Υπουργό για τον παρατεταμένο καύσωνα που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα -ειδικότερα- στον νομό Κορινθίας και την ζημιά που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή. Του έδειξα φωτογραφίες, τα στοιχεία με τις θερμοκρασίες και του μετέφερα την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών” αναφέρει σε δήλωσή του ο κ.Δήμας μεταφέροντας την διαβεβαίωση πως  “οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρακολουθούν το ζήτημα και πως θα γίνει το συντομότερο δυνατόν η καταγραφή των ζημιών ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να προχωρήσουμε γρήγορα σε δίκαιες αποζημιώσεις”.
Οι πληρωμές βέβαια  των ζημιών από τον παγετό έχουν προχωρήσει, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου Ανδρέα Λυκουρέντζου στον Χρίστο Δήμα “μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θα έχουν καταβληθεί οι προκαταβολές στους παραγωγούς ενώ μέχρι τέλος του έτους οι πληρωμές στο σύνολο τους”.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz