Connect with us

EDITOR

Κορινθία: Στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας η λειτουργία των σχολείων – “Φάουλ” Φρούσιος και Σταματόπουλος;

Published

on

Ζήτημα έχει προκύψει στην Κορινθία για την λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Το πρόβλημα ακούει στο όνομα “αρμοδιότητα’ αφού οι Δήμαρχοι σύμφωνα με το ΠΔ 79 του 2017 (παράγραφος 4) έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων έως και 3 ημέρες. Αυτό έχει ήδη συμβεί, οι σχολικές μονάδες δεν λειτούργησαν Δευτέρα 24, Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022. Ο νόμος των “αρμοδιότήτων” μεταφέρει μετά το πέρας των 3 συνεχόμενων ημερών την ευθύνη και την υποχρέωση της απόφασης στην Περιφέρεια. Συνεπώς, η όποια απόφαση μπορεί να ληφθεί σήμερα για αναστολή λειτουργίας σχολείων αύριο, μπορεί μόνο να βγει από την Περιφέρεια ή την Περιφερειακή ενότητα.

Το πρόβλημα στην Κορινθία προκύπτει διότι ήδη δυο Δήμαρχοι, οι Δήμαρχοι Σικυώνας και Νεμέας έχουν ήδη προχωρήσει με αποφάσεις τους στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων και αύριο Πέμπτη!   Το γνώριζαν άραγε;

Οι γονείς βλέποντας αυτές τις ανακοινώσεις ρωτούν τους υπόλοιπους δήμους τι θα πράξουν μη γνωρίζοντας τα των διαδικασιών. Οι 4 έτεροι Δήμαρχοι λοιπόν φαίνεται να βρίσκονται υπόλογοι έναντι των γονέων κυρίως επειδή, το ρεπορτάζ λέει πως, η Περιφέρεια δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απόφαση αναστολής λειτουργίας.

Τις επόμενες ώρες θα έχουμε εξελίξεις, είναι βέβαιο, τόσο σε επίπεδο ανακοινώσεων για την λειτουργία όσο και σε επίπεδο Δημάρχων  που ενδεχομένως προχώρησαν σε αποφάσεις που δε προβλέπονταν .  Πάντως αρκετοί δήμοι της χώρας, μεταξύ αυτών και το Ναύπλιο έχουν περιοριστεί σε αποφάσεις για έναρξη μαθημάτων στις 10:00 το πρωί και όχι στις 8:00 ώστε να αποφευχθεί ο παγετός.

UPDATE: Από το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μόλις ανακοινώθηκε η κανονική λειτουργία των σχολείων σε όλο το εύρος του Δήμου

ΥΓ: Σε Θροφαρί και Άνω Τρίκαλα τα παιδάκια θα πάνε σχολείο αλλά…γονείς σε Κόρινθο και Αρχαία Κόρινθο ζητούν απόφαση αναστολής.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz