Connect with us

EDITOR

Κλείνει για τα αυτοκίνητα το ιστορικό κέντρο της Αρχαίας – Οι αντιδράσεις

Published

on

Από τις 20:30 έως τη 01:00 κλείνει για την τουριστική σαιζόν το ιστορικό κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου για τα αυτοκίνητα. Η απόφαση ελήφθη από το τοπικό συμβούλιο και έχει την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου. Σύμφωνα με την απόφαση “Απαγορεύεται η στάθμευση τόσο εντός του Ιστορικού Κέντρου της Αρχαίας Κορίνθου, όσο και στους παρακείμενους δρόμους .Οι επαγγελματίες αλλά και το προσωπικό των επαγγελματιών υποχρεούται να παρκάρει στους δημόσιους χώρους στάθμευσης. Η Τροφοδοσία των καταστημάτων επιτρέπεται”.
Ο Σύλλογος μιλά στην ανακοίνωσή του για άριστη  συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους  και για σεβασμό στους επισκέπτες και πελάτες του τόπου.
Ωστόσο δεν λείπουν και οι φωνές, αν και ελάχιστες που κάνουν λόγο για απόφαση που πλήττει τα καταστήματα και την περιοχή. Οι αντιδρούντες εγκαλούν τον σύλλογο και το τοπικό συμβούλιο και υπεραμύνονται της κίνησης των οχημάτων.
Η αντίδραση προκαλεί ερωτήματα εάν κάποιος σκεφτεί τους 10 μήνες της πανδημίας, την τουριστική σαιζόν, τον χαρακτήρα της Αρχαίας Κορίνθου και τον στόχο να επιλέξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι την συγκεκριμένη περιοχή για τις διακοπές ή την βόλτα τους. Σ ένα ιστορικό κέντρο γεμάτο καταστήματα, με πλακόστρωτο και ήπια κυκλοφορία οχημάτων , η εντύπωση που δημιουργείται είναι αλγεινή αφού στόχος όλων θα έπρεπε να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση κόσμου με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.
Ο Σύλλογος απαντά στις αντιδράσεις και στις εγκλήσεις επικαλούμενος και την συνάντηση που είχε , πριν να ληφθεί η απόφαση, ο Δήμαρχος με όλους τους καταστηματάρχες της Αρχαίας προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις. Στην εν λόγω συνάντηση δεν υπήρξαν αντιδράσεις ενώ στα έντυπα που κλήθηκαν να υπογράψουν τα καταστήματα για την συγκεκριμένη ρύθμιση στο κέντρο η πλειοψηφία αποφάσισε το κλείσιμο με 14 ψήφους υπέρ και 4 κατά.
Σε μια περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας, η συνήθεια και η βολή μας καλό θα ήταν να μπουν στην άκρη. Τα οχήματα και στην Αρχαία Κόρινθο έχουν άλλες διεξόδους κίνησης. Το ιστορικό κέντρο της Αρχαίας είναι πανέμορφο, γραφικό και μπορεί να γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών για την βόλτα, τον καφέ, το φαγητό και το ποτό τους.
Άλλωστε η απαγόρευση κίνησης είναι απο τις 20:30 το βράδυ και όχι καθολικά στην διάρκεια της ημέρας.
Επιτέλους θα πρέπει να πάμε λιγάκι μπροστά!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz