Connect with us

EDITOR

«Κλέβουν νερό από το αυλάκι του ΑΟΣΑΚ»! Τι κάνει ο Οργανισμός ;

Published

on

Οι παραγωγοί το έχουν πει πολλές φορές. Δημόσια το δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προχθές ο Δήμαρχος Κορινθίων. Η απόφαση του ΑΟΣΑΚ για άρδευση του δήμου για 10 ημέρες ώστε να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και οι παραγωγοί να μην δουν να ξεραίνονται τα κτήματά τους, δεν τηρήθηκε.

Ο Βασίλης Νανόπουλος έχοντας παραστεί στο ΔΣ του ΑΟΣΑΚ στο Βέλο και έχοντας εγγράφως ζητήσει την άρδευση λόγω έκτακτων αναγκών, μιλά για μη τήρηση της απόφασης αφού το νερό που έφτασε στις περιοχές που πλήττονται είναι ελάχιστο. Ο Οργανισμός αποφάσισε να διαθέσει ποσότητες στους 3 δήμους και όχι ανα δήμο για 10 ημέρες με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετές για κανέναν.

Εκείνο βέβαια που πρέπει να τονίσει κανείς ιδιαίτερα είναι η αναφορά του Δημάρχους τις κλοπές ύδατος από το αυλάκι του ΑΟΣΑΚ και μάλιστα; Με ολόκληρα συστήματα εγκατεστημένα!

«Το νερό που έρχεται για άρδευση από τη Στυμφαλία χάνεται κάπου στη διαδρομή γιατί κλέβουν το νερό έχουν στήσει αντλητικά συγκροτήματα ιδιώτες το αποθηκεύουν και το πουλάνε. Κάποιοι αγρότες ανοίγουν τις πόρτες και παίρνουν το νερό. Το ξέρουν όλοι. Το καθεστώς λειτουργίας ΑΟΣΑΚ έχει προβλήματα. Η τροποποίηση ή διάλυση .Ο καθαρισμός έπρεπε να γίνει τον Οκτώβριο και ο εμπλουτισμός. Δεν έγινε. Χρειάζεται και έχει υποσχεθεί η περιφέρεια να καθαρίσει στην Στυμφαλία τα σημεία που εμποδίζεται η ροή του νερού. Λογική διευθέτηση χρειάζεται και αυτό που συμφωνούμε να τηρείται.»

Είναι σαφές πως ο δήμαρχος δηλώνει πως όσα συμφωνήθηκαν δεν τηρήθηκαν. Γι αυτό το λόγο ζήτησε και νέα απόφαση από τον Οργανισμό. Τι νόημα όμως μπορεί να έχει  η όποια απόφαση όταν κανείς δεν εξασφαλίζει την υλοποίηση της;

 Ο Οργανισμός που οφείλει να ελέγχει και να εξασφαλίζει τις ποσότητες νερού, να προστατεύει το πολύτιμο αγαθό, άραγε τι έχει κάνει στην κατεύθυνση εντοπισμού των διαρροών και βεβαίως του ελέγχου; Ελέγχει;

Χθες οι παραγωγοί ζήτησαν έκτακτο ΔΣ με την παρουσία της ΔΕΥΑΚ ώστε δοθούν απαντήσεις για το έργο του Βιολογικού, ένα έργο που στην ίδια συνέντευξη ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα λειτουργήσει συνοδευτικά και δεν θα λύσει το πρόβλημα. Είναι η απάντηση στο όλο ζήτημα ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και οι αποφάσεις του;  Διότι όλοι έχουν κατανοήσει πως το πρόβλημα δεν αφορά στην ουσία του το δήμο Κορινθίων αλλά τους φορείς που έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης του νερού.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz