Connect with us

Καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κακοκαιρία με βροχές μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη

Published

on

Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σήμερα στη χώρα με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το Σάββατο χαμηλά βαρομετρικά από την κεντρική Μεσόγειο και τη βόρεια Αφρική θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας, αφρικανική σκόνη και βροχοπτώσεις.

«Για σήμερα Πέμπτη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο σύνολο της επικράτειας και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου».

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, αναμένεται ηλιοφάνεια όλη τη μέρα με άνοδο του υδραργύρου ειδικά προς τις μεσημβρινές ώρες που θα φτάσει έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια και ελάχιστες τοπικές συννεφιές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Κατα τ’ άλλα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι σε μέτριες εντάσεις».

Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «η θερμοκρασία ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία την Παρασκευή με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 26 με 27 βαθμούς προς τα νότια».

Ωστόσο, θα υπάρξει μία πρόσκαιρη επιδείνωση από το Σαββατοκύριακο που θα δώσει βροχές, συγκεκριμένα λασποβροχές σε αρκετές περιοχές.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και την Μ.Τετάρτη αλλά μετά ο καιρός βελτιώνεται», σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έντονη θα ειναι και η παρουσία της αφρικανικής σκόνης το Σάββατο και την Κυριακή, με την ατμόσφαιρα να καθαρίζει από Δευτέρα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz