Connect with us

Καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Απότομη αλλαγή του καιρού από διαδοχικές “ψυχρές λίμνες”

Published

on

Απότομη αλλαγή του καιρού θα δούμε τις επόμενες ημέρες, καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τους βοριάδες, έρχονται σφοδρές καταιγίδες με έντονους κεραυνούς και χαλάζι. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, “αιτία γι’ αυτή την αλλαγή του καιρού είναι αυτό που καλούμε στη Μετεωρολογία “φαινόμενο ψυχρής λίμνης”.

Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, με τον όρο “ψυχρή λίμνη” αναφερόμαστε σε μια “κλειστή” περιοχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα όπου η θερμοκρασία του αέρα υποχωρεί απότομα προκαλώντας μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στον αέρα που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της Γης και στον αέρα που βρίσκεται πιο ψηλά. Αυτή η θερμοκρασιακή αντίθεση με τη σειρά της δημιουργεί έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια με αποτέλεσμα την ανάπτυξη καταιγίδων που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες.

Οι ”ψυχρές λίμνες”

Στον πρώτο χάρτη που έχει αναρτήσει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο λογαριασμό του στο Facebook, σημειώνονται με τα μπλε βέλη οι δύο διαδοχικές ψυχρές λίμνες που αναμένεται να μας απασχολήσουν τη νέα εβδομάδα.

Η ανάρτησή του

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz