Connect with us

EDITOR

ΚΙΝΑΛ: Διάλογος με φορείς της Κορινθίας- Προτάσεις κατά της Ακρίβειας

Published

on

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Αν. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αρβανιτίδη συνοδευόμενο από το μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Γ. Μπουλμπασάκο, τον Γραμματέα της ΝΕ Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλο, από μέλη της ΚΠΕ, της ΝΕ και των Τ.Ο. Κορινθίας, συναντήθηκε με φορείς του νομού, περιηγήθηκε στην εμπορική και στην λαϊκή αγορά της Κορίνθου, είχε διάλογο με ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς και επισκέφτηκε τη Λίμνη Στυμφαλία.
Αρχικά το κλιμάκιο συναντήθηκε με φορείς της Κορινθίας και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο και τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τους Πρόεδρους της ΟΕΒΕ Κορινθίας, του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, του ΤΕΕ Κορινθίας, της ΕΕΤΕΜ Κορινθίας και με εκπρόσωπο της ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. Οι φορείς με «κραυγές αγωνίας», τόνισαν ότι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι και απελπισμένοι, αναφέρθηκαν στην κρίση που βιώνει η αγορά, στο «απαγορευτικό» ενεργειακό κόστος και στο κόστος των καυσίμων, στην ακρίβεια, στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τεχνικό κλάδο, στα προβλήματα και τους αποκλεισμούς στο πρόγραμμα εξοικονομώ, στην ανάγκη άμεσων φόρο ελαφρύνσεων, στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές τροφίμων, στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, στη μη λειτουργία των γεωργικών προειδοποιήσεων στον νομό την τελευταία πενταετία, στα εργασιακά που γύρισαν χρόνια πίσω, στον ΕΦΚΑ που δεν έχει υπαλλήλους, στην ανάγκη των συλλογικών συμβάσεων και της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Ο κ. Αρβανιτίδης ενημέρωσε τους φορείς για τις δράσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και καθορισμού του στην συνέχεια από τους κοινωνικούς εταίρους, στην ανάγκη μείωσης 2% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για το 2022 και μείωσης ΦΠΑ στο 6% σε βασικά αγαθά και είδη διατροφής μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2022, τόνισε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά, να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022, να υπάρξει ένα νέο αξιοπρεπές ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ρύθμιση 120 δόσεων με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς και ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για τις λοιπές χρεώσεις απ’ ότι για την αξία του ρεύματος. Τέλος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην ανάγκη εκδημοκρατισμού των μέσων παραγωγής ενέργειας, στην ενεργειακή ασφάλεια, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχιας, στην ανάγκη επένδυσης σε δίκτυα μεταφοράς και αποθήκευσης ενέργειας.
 Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιηγήθηκε στην εμπορική και στην λαϊκή αγορά της Κορίνθου, είχε διάλογο με ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς που αναφέρθηκαν στην πεσμένη κίνηση στην αγορά, στο αυξημένο κόστος λειτουργίας – παραγωγής – ενέργειας, στις ζημιές, στην απουσία κυβερνητικής στήριξης. Τους ενημέρωσε για τις έως τώρα δράσεις και προτάσεις ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα δίπλα τους.
Τέλος, το κλιμάκιο επισκέφτηκε την λίμνη Στυμφαλία (περιοχή Natura) και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, με επικεφαλής και με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Σικυωνίων. Τους ενημέρωσε τόσο για τις ενέργειες μας όσο και για τις ερωτήσεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Ελλήνων απ’ όπου αναδείχθηκαν διαδοχικές κυβερνητικές ανεπάρκειες (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) στη διαχείριση και προστασία της λίμνης και του βιότοπου της. Ο κος Αρβανιτίδης ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στους καλαμιώνες της λίμνης τα τελευταία χρόνια και δεσμεύτηκε να πιέσουμε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην κατεύθυνση άμεσης υλοποίησης όλων των απαραίτητων μελετών και σχεδίων για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την προστασία και την ανάδειξη της μυθικής λίμνης όπως της αξίζει.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz