Connect with us

Ελλάδα

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: Μάθημα ζωής η χρήση μάσκας – Γιατροί θα ενημερώσουν στα σχολεία τους μαθητές

Published

on

Απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η χρήση της έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

Για τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τη χρήση μάσκας αλλά και για την διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τόνισε ότι οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κορωνοϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός.

Γιατροί θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη μάσκα

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στην ηλικία των παιδιών για τη χρήση μάσκας και ετοιμάζονται βίντεο για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ίδιο θέμα.

Ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι 18 με 22

Για τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση αναφορικά με τις δηλώσεις της για τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Ερωτηθείσα αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα προστασίας, τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών επικεντρώνει στην επισταμένη χρήση μάσκας, τους καθαρισμούς, τα διαφορετικά διαλείμματα, την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Πώς θα γίνει η διαχείριση κρούσματος

Για την διαχείριση τυχόν κρούσματος σε σχολείο, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι με βάση το πρωτόκολλο θα κλείνει μόνο το τμήμα, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για εκπαιδευτικό που εισέρχεται σε περισσότερες από μια τάξεις, τότε η υπόθεση θα αξιολογείται από τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz