Connect with us

Αθλητισμός

“Καλό αγώνα” εύχεται ο Δήμαρχος Σταματόπουλος!

Published

on

Με ιδιαίτερη χαρά σάς υποδεχόμαστε φέτος, μετά από δύο χρόνια «σιωπής», στον 5οΗμιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2022», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στη Λίμνη Στυμφαλία.
Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, του οποίου στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού.
Ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ, αλλά και ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στον σχεδιασμό των Επιτροπών υπάρχουν και θα υλοποιηθούν ένα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Ειδικότερα για τη χώρα μας προγραμματίζονται σημαντικές εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες θα έχουν επίκεντρο τον δήμο Σικυωνίων και ειδικότερα την περιοχή της Στυμφαλίας, γεγονός που αποτελεί τιμή και ευθύνη για όλους μας.
Το «Stymphalia Lake Run 2022», με εισήγησή μου προς τις αρμόδιες Επιτροπές, επιλέχθηκε να είναι η πρώτη εκδήλωση, σε εθνικό επίπεδο, για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022. Τίθεται υπό την αιγίδα τόσο της Εθνικής Επιτροπής όσο και της αρμόδιας Επιτροπής της ΚΕΔΕ, δεδομένου ότι συγκεντρώνει ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν υγιή πρότυπα για την Νεολαία μας, όπως ο αθλητισμός, ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, η συναδέλφωση των λαών, η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Και όλα αυτά σε ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς, έναν ξεχωριστό υγροβιότοπο, τη λίμνη Στυμφαλία.
Θέλω να ευχαριστήσω το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την σημαντική βοήθειά τους στην διοργάνωση και του φετινού Ημιμαραθωνίου, καθώς επίσης και τους συνδιοργανωτές φορείς: το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τον Αθλητικό Σύλλογο Νεμέας και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», καθώς και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία.
Καλόν αγώνα σε όλες και όλους!
Ο Δήμαρχος Σικυωνίων
Σπύρος Σταματόπουλος

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz