Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Στα λευκά Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Σαμοθράκη

Published

on

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε ποιοι δρόμοι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωι του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ οι νιφάδες έφτασαν μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στα Τρίκαλα, όπως και στη Σαμοθράκη. Σε πολλές περιοχές της επικράτειας, ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τμήματα του οδικού δικτύου σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς και Χαλκιδική, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη, η χιονόπτωση ξεκίνησε μετά τις 4 τα ξημερώματα. Οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ στους δρόμους βγήκαν υδροφόρες και αλατιέρες. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην Άνω Πόλη και τις 40 Εκκλησιές. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι στα νοσοκομεία και σε άλλα 130 σημεία.

Χιονόπτωση σημειώνεται σε όλο το νομό, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο. Κλειστοί είναι οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου. 

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Λόγω της χαμηλής νέφωσης, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σημειώνονται στις αφίξεις των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα και καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, ενώ οι αναχωρήσεις διεξάγονται κανονικά. Τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς δεν τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να προσγειωθούν. 

Συγκεκριμένα δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου. Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα -Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο κάτι που είναι σύνηθες, επειδή εκτελούνται με μικρότερα αεροσκάφη.

Απίστευτη χιονόπτωση στα Τρίκαλα

Ιδιαίτερα σφοδρή είναι η χιονόπτωση στα Τρίκαλα, που ξεκίνησε στα ορεινά από χθες το βράδυ. Ωστόσο, χιόνια πέφτουν από τις 9 το πρωί και στην πόλη των Τρικάλων. 

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο, η θερμοκρασία είναι στους -1 βαθμούς περιφερειακά και μηδέν μέσα στην πόλη, ενώ τα χιόνια αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί.

Στα λευκά Σαμοθράκη, Κιλκίς και Λιβαδερό Κοζάνης

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στη Σαμοθράκη, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -2 βαθμούς. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, με ένταση 7 μποφόρ. 

Χιόνι στα Καλάβρυτα κλειστό το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς χιονίζει στα ορεινά της Αχαΐας και στον Χελμό των Καλαβρύτων, αν και δεν έχουν καταγραφεί ακόμη προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο. 

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, κλειστό είναι το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνον από τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης. 


Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz