Connect with us

Επικαιρότητα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εκλεισε η Αθηνών-Λαμίας -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Κορινθία

Published

on

H κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει τη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο ξανά από το απόγευμα της Δευτέρας και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για επιδείνωση.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των συνεπειών της. Εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με τους δρόμους στους οποίους έχει αποφασιστεί διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά και για το πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στις 19:00

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας άνοιξε σήμερα στις 13:00 και έκλεισε στις 19:00.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, καθώς ήδη πέφτει πυκνό χιόνι που το έχει «στρώσει» και στον δρόμο από την Κηφισιά και πάνω.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει και για τα δύο ρεύματα, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία, έως αύριο τις 19.00, αλλά η κατάσταση θα εκτιμάται από το πρωί κάθε ώρα και θα αξιολογηθεί σε νέα σύσκεψη, στις 11.00.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε δεκάδες περιστατικά που αφορούσαν κυρίως κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τον αέρα, αλλά και μεταφορές πολιτών σε νοσοκομεία και σε εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί για Covid-19, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική από χθες μέχρι αυτήν τη ώρα σε όλη την Ελλάδα.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την εξελισσόμενη κακοκαιρία. Από το Αρχηγείο του Π.Σ. τονίζεται ότι, με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κορινθία

Επ. Ο. Κιάτου- Γκούρας από το 10ο Χ/Μ έως Γκούρα.
Επ. Ο. Γκούρας- Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο Χ/Μ
Επ. Ο. Γκούρας- Δερβενίου από 1ο έως το 19ο Χ/Μ
Επ. Ο. Γκούρας- Λεβιδίου από 1ο το 20ο Χ/Μ
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 17,9ο έως το 35ο Χ/Μ
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.
Επ. Ο. Δερβενίου- Γκούρας από το 5ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.
Επ. Οδού Λυγιάς -Πύργου από το 8ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz