Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Στις 18:00 η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Published

on

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει όλα τα μέτρα μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στις 18.00 το απόγευμα πρόκειται να γίνει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στις 11:00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός ενώ επανέλαβε τις τρεις οδηγίες για τους πολίτες των περιοχών που θα πληγούν:

  • Όσοι μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν και κοντά σε χειμμάρους και ποταμούς, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους και να εξετάσουν την πιθανότητα να φιλοξενηθούν σε συγγενείς ή φίλους
  • Να αποφύγετε οποιαδήποτε μετακίνηση, ασφαλίστε πόρτες και παράθυρα ενώ σε περίπτωση δημιουργίας χείμαρρων μετακινηθείτε στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού
  • Μη διασχίζετε χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει για κανένα λόγο.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε από το ’95 και μετά και τείνει να ενταθεί στην περιοχή της Μεσογείου λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε επίσης ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική, το δεύτερο κύμα της καταιγίδας.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας , ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης και ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της Ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz