Την κήρυξη γενικής αργίας παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αύριο, Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε έκτακτη ενημέρωση στις 20:00 από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Σημειώνεται ότι οι προγνώσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για σφοδρά καιρικά φαινόμενα τις βραδυνές ώρες, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το πρωί της Τρίτης.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει από το πρωί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τόσο στην Αττική, όσο και στο σύνολο της χώρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό, όπου εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους εδώ και πολλές ώρες, υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες. Αυτή την ώρα οχήματα του Στρατού μεταβαίνουν στην Αττική Οδό προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς που βρίσκονται στην Αττική Οδό.

Οι οδηγοί θα αφήσουν στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητά τους και θα μεταφερθούν από οχήματα του Ελληνικού Στρατού. Η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων θα πραγματοποιηθεί από έξι σημεία και θα ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα που είναι κοντά στα σημεία εξόδου, ενώ θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού η επιχείρηση.

Κλιμάκια των ομάδων «Δευκαλίωνας» και «Ξενοκράτης» του Ελληνικού Στρατού έχουν διασπαρεί σε διαφορετικά τμήματα της Αττικής Οδού, σε μια επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των οδηγών που έχουν αποκλειστεί από τη σφοδρή χιονόπτωση.