Connect with us

Ελλάδα

Η τροφή που προστατεύει καρδιά και εγκέφαλο

Published

on

Και είναι τόσο απλό να την βρεις παντού
Οι σεφ τα λατρεύουν γιατί συνοδεύουν τέλεια σαλάτες και γκουρμέ πιάτα. Οι υπόλοιποι τα απολαμβάνουμε σε γλυκά ή μόνα τους σαν ξηρό καρπό. Τα καρύδια έχουν σημαντική θέση στη διατροφή των Ελλήνων και είναι πολύ εύκολο να τα βρεις παντού.

Διαιτολόγοι και γιατροί το τοποθετούν σε κάθε δίαιτα και οι λόγοι είναι τα θρεπτικά συστατικά του, αλλά και η επίδραση που έχει στη καρδιά και στον εγκέφαλο μας.

Μισό φλιτζάνι ψίχα καρυδιού, περιέχει περίπου 4 γρ. πρωτείνη, 18 γρ. καλών λιπαρών, μαγγάνιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη Β.

Το μαγγάνιο που περιέχεται στα καρύδια έχει τρομερή επίδραση στην επούλωση τραυμάτων, στην αύξηση του κολλαγόνου και στη διατήρηση νεανικής επιδερμίδας, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Παρατηρήθηκε σε ανθρώπους που είχαν τα καρύδια σε καθημερινή βάση στη διατροφή τους, καλή λειτουργεία του εντέρου, όπως και 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τα τελευταία νέα που προστέθηκαν στα ήδη ωφέλη από την κατανάλωση καρυδιών είναι η ευεργετική δράση στη λειτουργία του εγκεφάλου. Σε τεστ που έγιναν σε ηλικιωμένους που εμφάνιζαν συμπτώματα άνοιας σε αρχικό στάδιο, παρατηρήθηκε βελτίωση των λειτουργιών τους κατά 15% μετά από την ένταξη των καρυδιών στο διαιτολόγιό τους.

Πηγή: e-daily.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz