Connect with us

Επικαιρότητα

Καιρός – Κρήτη: Τη σφυροκοπά ο «Διομήδης» με καταιγίδες, 9 μποφόρ και πυκνή ομίχλη

Published

on

Καιρός – Κρήτη: Τη σφυροκοπά ο «Διομήδης» με καταιγίδες, 9 μποφόρ και πυκνή ομίχλη

Έφτασε στην Κρήτη η κακοκαιρία «Διομήδης». Σε όλο το νησί εκδηλώνονται δυνατές βροχοπτώσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν κάνει και αυτοί την εμφάνισή τους.

Μάλιστα, σε περιοχές με μεγάλα υψόμετρα – όπως τα Ζωνιανά και τα Ανώγεια που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες του ekriti.gr – πυκνή ομίχλη έχει σκεπάσει το τοπίο, δημιουργώντας μια άκρως χειμερινή εικόνα.

«Χαμένα» στην ομίχλη και τα Ανώγεια από την κακοκαιρία «Διομήδης»:

Στη δίνη του «Διομήδη» και το Ρέθυμνο, όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, από τη Φορτέτσα μέχρι το εμπορικό λιμάνι, έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης (13.01.2022).

Τα κύματα που διαπερνούν τους κυματοθραύστες, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, πλημμύρισαν ξανά τους δρόμους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του neakriti.gr:

Kατολισθήσεις σημειώθηκαν – αναφέρει το Cretalive.gr – στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα Χανίων, λόγω της κακοκαιρίας.

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες του αντιδημάρχου Πλατανιά, Γιώργου Καλαϊτζάκη:

Oι συνεχείς από την κακοκαιρία «Διομήδης», βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και στη Σητεία Λασιθίου.

Όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, στον Δήμο Σητείας, το οδόστρωμα στο βόρειο οδικό δίκτυο από Σφάκα προς Τουρλωτή αποκαταστάθηκε άμεσα, από μηχάνημα του Δήμου:

Όπως αναφέρει το meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και τις επόμενες ώρες στην Κρήτη, οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Πηγή:newsit.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz