Connect with us

Ελλάδα

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Published

on

Σημαντικά ύψη βροχής έχει προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της χώρας μας, με το μετεωρολογικό σταθμό στον Έμπωνα Ρόδου από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Παρασκευής 04/12, να έχει καταγράψει 77 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, εμφανίζονται στον πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

kairos1.jpg

Πού εντοπίζονται προβλήματα

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής (04/12) διεκόπη, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έως τώρα πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Ηλιούπολη και Άλιμο.

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στο Πέραμα

Εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι στο Πέραμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχει καταγραφεί υδροστρόβιλος στον θαλάσσιο χώρο της περιοχής.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Για την Παρασκευή 04/12, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, όπου στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα νησιωτικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 04/12, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στο Χάρτη 1 που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής για την Παρασκευή 04/12, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

KAIROS2.jpg
Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης για την Παρασκευή 04/12/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Στο χάρτη επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

Παράλληλα, οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν έως νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 04/12, σταδιακά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz