Connect with us

Καιρός

ΚΑΙΡΟΣ: Στο μάτι του κυκλώνα η Κορινθία – Άνεμοι 8 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και βροχοθύελλα

Published

on

Ένα δύσκολο 48ωρο αναμένεται από σήμερα το  βράδυ και μέχρι την Δευτέρα το βράδυ για την Κορινθία. Η πρόγνωση μιλά για θυελλώδεις παγερούς βοριάδες, με ριπές που θα φτάσουν ακόμα και τα 8 με 10 μποφόρ. Αυτά για την παραθαλάσσια ζώνη καθώς στα ορεινά όλα αυτά θα συνδυαστούν και με χιόνι, που μπορεί να εξελιχτεί ακόμα και σε σφοδρή χιονοθύελλα από τα ξημερώματα.

Θυμίζουμε  ότι πριν από λίγες μόνο ημέρες ανάλογα καιρικά φαινόμενα είχαν πλημμυρίσει το πάρκινγκ στον Φλοίσβο, οπότε καλόν είναι οι κάτοικοι της πόλης να το έχουν στο νου τους από σήμερα το βράδυ και μέχρι την Δευτέρα.

Γενικότερα είναι χρήσιμο να προσέχουν όλοι στις μετακινήσεις τους, να μαζέψουν τις τέντες και να ασφαλίσουν όσο καλύτερα γίνεται τις βάρκες τους.

Από πλευράς βροχοπτώσεων τις περιμένουμε από νωρίς το βράδυ, αρχικά με ήπια ένταση, αλλά από την νύχτα θα μετατραπούν σε βροχοθύελλα, εξ αιτίας των δυνατών ανέμων.

Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή ωστόσο θα χρειαστεί την Δευτέρα το πρωί, που είναι εργάσιμη ημέρα και ως εκ τούτου θα υπάρχει περισσότερη κίνηση καθώς οι συνθήκες θα είναι ίδιες και οι θυελλώδεις βοριάδες θα συνεχιστούν.

Την Τρίτη οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, αλλά το κρύο θα δυναμώσει και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν εξαιρετικά χαμηλά.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, αλλά για λίγο, αφού θα έχουμε νέα επιδείνωση προς το τέλος του μήνα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz