Connect with us

EDITOR

«Καζάνι» η Ποσειδωνία μετά την αναδίπλωση Νίκα!

Published

on

Μετά το «φάντασμα» του αναξιοποίητου ρετσινάδικου έρχεται και εργοτάξιο οχημάτων!

Διοικητήριο περίμενε η περιοχή της Ποσειδωνίας… εργοτάξιο θα λάβει όπως τελικά φαίνεται! Η αναδίπλωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο κατευνάζει τις αντιδράσεις του δήμου που εμμένει στην δημιουργία διοικητηρίου στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, ξεσηκώνει όμως τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αισθάνονται για ακόμα μια φορά ως «δεύτερης κατηγορίας».

Οι κάτοικοι μιλούν για «υποβάθμιση» ενώ υπάρχουν σκέψεις μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για οργανωμένες αντιδράσεις.

Η πρώτη αντίδραση δημοσιοποιήθηκε ήδη στην ομάδα «Φίλοι της Ποσειδωνίας» η οποία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και παρεμβαίνει ουσιαστικά στην περιοχή με δράσεις καθαρισμού, παρεμβάσεις στο δήμο και στα υπουργεία, συμμετοχή σε προγράμματα.

«Πρέπει να αντιδράσουμε εναντίον αυτών των σχεδίων»

« Απορώ πώς πέρασε σαν σκέψη να χρησιμοποιήσουν την περιοχή για όρχο οχημάτων, ενώ ακριβώς απέναντι κυριολεκτικά κατοικούν εκατοντάδες μόνιμοι, δίπλα σε παραλία κυριολεκτικά με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινώς, ακριβώς δίπλα σε υπεραγορά, δύο λεπτά απο το κέντρο της Κορίνθου, 200 μ από τον ιστορικό χώρο της αρχαίας διόλκου και σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κορινθίας. Αραγε με πιο σκεπτικό τέθηκε σαν ζήτημα!!!!

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να δει κάποιος αυτό που βλέπουμε εμείς αλλά κ δεκάδες επενδυτές που εμφανίζονται κατά καιρούς θεωρώντας ότι είναι η πιο αξιοποιήσιμη περιοχή της Κορίνθου! αποκαλώντας την ως “περιοχή κουφέτο”…κρίμα…» Κάποια από τα σχόλια που έχουν ήδη καταγραφεί στα social media

Μένει να δούμε, τι θα ακολουθήσει και εάν τελικά ο πληθυσμός της Ποσειδωνίας καταφέρει να ανατρέψει τα σχέδια Νίκα. Πληθυσμός ο οποίος ζει  για χρόνια με το «φάντασμα» του ρετσινάδικου, ενός  εργοστασίου που θα μπορούσε να είναι χώρος μουσειακός γνωστός παγκοσμίως αλλά παραμένει  εγκαταλελειμμένο και άντρο παραβατικών, και είναι βέβαιο πως δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ ουσιαστικά βαρέων οχημάτων σε αντικατάσταση πάντα ενός διοικητηρίου που θα προσέφερε στην περιοχή ενός άλλου είδους ανάπτυξη και προοπτική.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz