Connect with us

Επικαιρότητα

Κίνα: Τρεις ήλιοι εμφανίστηκαν ταυτόχρονα στον ουρανό!

Published

on

Κίνα: Τρεις ήλιοι εμφανίστηκαν ταυτόχρονα στον

JDMCFISH VIA GETTY IMAGES

Οι κάτοικοι στην κινεζική πόλη Φούγιου έμειναν με το στόμα ανοιχτό αυτή την εβδομάδα όταν ξύπνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αντί να δουν το συνηθισμένο φως του ηλίου το πρωί αντίκρισαν τρεις λαμπερούς ήλιους στον ουρανό.

Για την ακρίβεια, δύο μεγάλα λαμπερά σώματα πλαισίωναν τον Ηλιο και από τις δύο πλευρές την τελευταία ημέρα του 2019, σε ένα μοναδικό φαινόμενο που καταγράφηκε στην βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν.

Αυτοί οι «τεχνητοί ήλιοι» παρέμειναν στον ουρανό για περίπου 20 λεπτά προτού εξαφανιστούν.

Οπως αποδείχθηκε, οι «επιπλέον» ήλιοι οφείλονται στην πραγματικότητα σε ένα ατμοσφαιρικό οπτικό φαινόμενο γνωστό ως «σκύλος του ήλιου», που επιστημονικά αναφέρεται ως παρήλιο. Προκαλείται από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός από κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα της Γης, οι οποίοι συνήθως δημιουργούν λαμπερές σφαίρες στον ουρανό, περίπου 22 μοίρες προς τα αριστερά και δεξιά του ήλιου, στο ίδιο υψόμετρο πάνω από τον ορίζοντα.

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλή, περίπου 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, όταν ο Ηλιος είναι ακόμα αρκετά χαμηλά στον ουρανό, για να σχηματιστεί το θεαματικό άλλα και κάπως τρομακτικό φαινόμενο.

Πηγή: RT

Huffington post

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz