Connect with us

Επικαιρότητα

Κίνα: Έξτρα άδεια σε ανύπαντρες γυναίκες για να βρεθούν με το αντίθετο φύλο

Published

on

Πως θα σας φαινόταν αν ο εργοδότης σας, ανακοίνωνε πως διπλασιάζει την Χριστουγεννιάτικη άδειά; Σίγουρα θα πηδάγατε από την χαρά σας. Kάπως έτσι ένιωσαν αρκετές γυναίκες που δουλεύουν σε δύο κινέζικες εταιρίες.

Οι υπεύθυνοι της Hangzhou Songcheng Performance και της Hangzhou Songcheng Tourism Management γνωστοποίησαν πως οι γυναίκες που είναι άνω των 30 ετών και είναι ανύπαντρες, αντί για 7 ημέρες άδεια για την κινέζικη πρωτοχρονιά θα πάρουν 15!

Ο λόγος που μπήκαν αυτά τα κριτήρια είναι προκειμένου να μειωθούν οι «παρατημένες», έτσι όπως ονομάζονται οι γυναίκες άνω των 30 ετών που δεν έχουν βρει ακόμα το έτερον ήμισύ τους. Eίναι επικεντρωμένες στην επαγγελματική τους καριέρα.

Το 2015 υπήρχαν 200 εκατομμύρια ανύπαντρες γυναίκες στην χώρα, με τον αριθμό αυτό να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις από το 2013 και μετά. Κάτι που οι 2 εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε μία τουριστική περιοχή κοντά στην Χανγκτσού, θέλουν να σταματήσει.
Ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της Hangzhou Songcheng Performance, Χουάνγκ Λι. τόνισε : «Με αυτή την κίνηση, ελπίζουμε να δώσουμε στις υπαλλήλους μας, περισσότερο χώρο για να βρεθούν με το αντίθετο φύλο. Άλλωστε, αν είναι χαρούμενες με την προσωπική τους ζωή, θα είναι και πιο αποδοτικές στην δουλειά τους».

Κάτι ανάλογο έγινε και με τους ανύπαντρους δασκάλους στην περιοχή που πήρε άλλες 2,5 μέρες, έξτρα άδεια.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz