Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας της Κορίνθου: Η πρόταση της Πράσινης Πόλης για τα Μπαζώματα

Published

on

Ένα έργο που, όπως υποστηρίζει, θα αναδιαμορφώσει την περιοχή του Αγίου Νικολάου προτείνει η Πράσινη Πόλη. Πρόκειται για την δημιουργία ενός Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας της Κορίνθου, το οποίο, προτείνεται να ανεγερθεί στη θέση του σημερινού κτηρίου του Γεωργικού Συνεταιρισμού, με αγορά του οικοπέδου από το Δήμο.

“Το μεγάλο έργο που θα αναδιαμορφώσει την περιοχή του Αγίου Νικολάου, περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας περιβαλλοντικά φιλικής, βιώσιμης υποδομής, προσβάσιμης από όλους, που αφορά τις εγκαταστάσεις ενός Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας της Κορίνθου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα δημόσιου χώρου (επιχωματώσεις, ευρύτερη περιοχή ΟΣΕ) για την ανάπτυξη πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και αθλητικών δραστηριοτήτων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Προτείνεται να ανεγερθεί στη θέση του σημερινού κτηρίου του Γεωργικού Συνεταιρισμού, με αγορά του οικοπέδου από το Δήμο. Δημιουργούμε ένα πολυλειτουργικό Κέντρο παιδείας, τέχνης και αναψυχής. Ένα χώρο βιώσιμο και απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον που επαναφέρει τη σχέση των κατοίκων με τη θάλασσα, στρέφοντας το βλέμμα προς αυτή. Ένα χώρο φιλόξενο και ανοιχτό για όλους.

Προβλέπονται:

Σύγχρονη Αίθουσα, που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες τεχνικά προδιαγραφές για τη λειτουργία και χρήση: Θεάτρου, Συναυλιακού χώρου, Συνεδριακού κέντρου και Χώρου Διαλέξεων.

Αίθουσα Εναλλακτικής σκηνής, σχεδιασμένη για πολλαπλές χρήσεις, με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, για τη φιλοξενία και την καλλιτεχνική έκφραση νέων δημιουργών.

Αίθουσα Προβολής της Ιστορίας της Κορίνθου που θα σχεδιαστεί σε διαδραστική βάση και θα προβάλλει τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας, από την αρχαιότητα έως τους σύγχρονους χρόνους, με ψηφιακή απεικόνιση, θα υποστηρίζεται και εμπλουτίζεται με φωτογραφικό υλικό, εποπτικά κείμενα, ταινίες κ.α. και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη φιλοξενία εκθεμάτων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο χώρος αυτός θα  μπορεί να φιλοξενεί θεματικές περιοδικές εκθέσεις, ζωγραφικής, γλυπτικής  κλπ. και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αίθουσα  «Απόστολος Παύλος» για τη λειτουργία μόνιμης  έκθεσης με ψηφιακή απεικόνιση της ζωής και του έργου του Αποστόλου των Εθνών και Πολιούχου της Κορίνθου.

Αίθριο για τη λειτουργία χώρων εστίασης και Πράσινο Δώμα.

Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων.

Πιστεύουμε ότι η δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας είναι πρωταρχικός και αναγκαίος στόχος για την προβολή και ανάπτυξη της Κορίνθου. Έργο αναγκαίο για την αναζωογόνηση της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής στο Δήμο μας. Ένα φυτώριο τέχνης και πολιτισμού, που θα προσφέρει παιδεία, γνώση, αισθητική, καλλιέργεια και ψυχαγωγία.

Το Κέντρο Πολιτισμού θα αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για την Κόρινθο, πρόσθετη αξία για την ενίσχυση της οικονομικής ζωής, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, προσελκύοντας επισκέπτες και ανθρώπους της επιστήμης και της τέχνης.

Το Κέντρο, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών ή άλλες σχολές και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα μπορούσε να φιλοξενεί θερινά τμήματα μαθημάτων «Ελληνικού Πολιτισμού», που θα λειτουργούν βάσει Μνημονίου Συνεργασίας ξένου φορέα και Δήμου. Μέσω της δράσης αυτής προσβλέπουμε στη δημιουργία άρρηκτων πολιτιστικών σχέσεων.

Για την υλοποίηση του έργου θα προκηρυχθεί Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός.

Η χρηματοδότηση θα αντληθεί από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, χορηγούς και από το Δήμο Κορινθίων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Ο παραλιακός τομέας και η στροφή της Πόλης μας προς τη θάλασσα είναι το κλειδί που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της.

Το όραμα της Πράσινης Πόλης αφορά την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που αξιοποιεί την περιοχή του Αγίου Νικολάου και την εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με ενιαίο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο και την ανάπλασή του, από τον Αρχαίο Δίολκο στην Ποσειδωνία, μέχρι το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, με προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz