Connect with us

EDITOR

Κέντρο παγκόσμιου αθλητισμού η Κόρινθος;

Published

on

Αθλητική διοργάνωση δυοε βδομάδων πανευρωπαικού επιπέδου ανακοίνωσε το μεσημέρι η Διεθνής Επιτροπή Σκοποβολής IPSC και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σκοποβολής. Οι πρόεδροι των δυο φορέων βρέθηκαν στην πόλη και στο Δημαρχείο Κορίνθου προκειμένου να δηλώσουν στον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο τις εξαιρετικές τους εντυπώσεις από την πόλη και να τον ευχαριστήσουν για την παροχή κάθε στήριξης ώστε η διοργάνωση που θα κλείσει μέσα της 2.000 αθλητές από όλο τον κόσμο, να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

“Επιλέξαμε την Κόρινθο ως το καλύτερο μέρος της Ευρώπης για τους αγώνες μας” είπε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής κ. Vitaly Cryushin μη διστάζοντας να δηλώσει “ερωτευμένος” με την πόλη!

Η διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Handgun I.P.S.C, θα διεξαχθεί για 2 εβδομάδες τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Πεδίο Βολής Κορίνθου. Πέραν των 2.000 αθλητών που θα μετάσχουν στην Κόρινθο θα φτάσουν μέλη αποστολών, κριτές αλλά και τουρίστες που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. “Είναι μια ευκαιρία για την πόλη και τουριστική αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν εδώ, θα εξυπηρετηθούν εδώ και βεβαίως φεύγοντας θα μεταφέρουν την εμπειρία τους στις πατρίδες τους διαφημίζοντας τον τόπο σας με τον καλύτερο τρόπο” σημείωσε ο κ. Vitaly Cryushin.

Για την Κόρινθο φαντάζει και είναι σπουδαία ευκαιρία!

«Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε πριν από 10 χρόνια στην Ρόδο. Η διοργάνωση της Κορίνθου θα είναι η καλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ» σημείωσε ο Πρόεδρος  της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου λαμβάνοντας την δέσμευση του Δημάρχου για την υλοποίηση από πλευράς δήμου όλων εκείνων των ενεργειών που θα εξασφαλίσουν την άρτια και επιτυχή διοργάνωση.

 

Οι ανακοινώσεις έγιναν το πρωί στο Δημαρχείο Κορίνθου. «Ανακοινώνουμε εδώ σήμερα ένα σπουδαίο γεγονός για το δήμο μας, την φιλοξενία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής Handgun  και σας ευχαριστώ για την επιλογή της πόλης και του δήμους μας για την υλοποίηση του. Είναι μια ακόμα διοργάνωση που θα προσφέρει στον δήμο μας την εξωστρέφεια που επιδιώκουμε, θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του και βεβαίως θα αποτελέσει θεμέλιο για την φιλοξενία και άλλων ανάλογων ή και μεγαλύτερων διοργανώσεων» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος .

Τους αγώνες στηρίζει αμέριστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι παρών στην  συνέντευξη τύπου ωστόσο απέστειλε γραπτό χαιρετισμό. «Χαιρετίζω τη συνέντευξη τύπου, που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Handgun I.P.S.C τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Πεδίο Βολής Κορίνθου. Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση, που σχεδιάζετε θα προσφέρει στο κοινό ένα όμορφο θέαμα, χάρη στην προσπάθεια όλων των διοργανωτών. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.»

Η Αντιπεριφερειάρχης κ.Αθηνά Κόρκα εκπροσώπησε στην συνέντευξη τύπου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα μεταφέροντας τις ευχές τους για την επιτυχία των αγώνων αλλά και την δέσμευση του για την υποστήριξη τους.Τέλος, από τον Σκοπευτικό Όμιλο Κορίνθου ο Διευθυντής Αγώνων κ.Ιωάννης Κελαηδάκης, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την προετοιμασία και έλευση των αγώνων στην Κόρινθο κατέθεσε την πεποίθησή του πως οι πολίτες πλέον κατανοούν την αξία τέτοιων διοργανώσεων, τα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο που φιλοξενούνται, οφέλη πολλαπλάσια του κόστους που δαπανάται.

“Η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος συνεχίζουν να εργάζονται και να χτίζουν βήμα – βήμα την εξωστρέφεια και την τουριστική ταυτότητα του δήμου γνωρίζοντας καλά πως οι σημερινές ενέργειες αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, για την οικονομία, την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου που ζούμε” αναφέρεται σε Δελτίο τύπου από το δήμο Κορινθίων.

Να είναι η αρχή για την δημιουργία ρεύματος αθλητικού τουρισμού; Γιατί όχι!

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz