Connect with us

Ελλάδα

Κάρολος Κούν: Έκλεψαν την προτομή του σπουδαίου σκηνοθέτη από το Θέατρο Τέχνης

Published

on

Η προτομή ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του υπογείου του Θεάτρου Τέχνης, δίπλα στο ταμείο και εντός της Στοάς του Βιβλίου

Άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας (30/1) έκλεψαν την προτομή του σπουδαίου σκηνοθέτη και ιδρυτή του Θεάτρου ΤέχνηςΚαρόλου Κουν.

Η προτομή ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του υπογείου του Θεάτρου Τέχνης, δίπλα στο ταμείο και εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5, και ήταν έργο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου.

Η κατασκευή της ήταν από ορείχαλκο και παρουσίαζε τον μεγάλο σκηνοθέτη, σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι ελαφρά στραμμένο και ένα ελαφρό μειδίαμα.

Όσα είπε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη

«Η προτομή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ταμείο του υπογείου. Στην είσοδο της στοάς. Όταν κλείσαμε το θέατρο το βράδυ ήταν εκεί, το πρωί δεν ήταν», είπε η Μαριάννα Κάλμπαρη και πρόσθεσε πως στη Στοά του Βιβλίου δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να έχουν καταγραφεί οι άγνωστοι που αφαίρεσαν την προτομή.

«Τώρα περιμένουμε να ξεκινήσουν εργασίες γιατί η στοά όπως ξέρετε εδώ και τρία χρόνια περίπου είναι έρημη. Δεν υπάρχει η Στοά του Βιβλίου και περιμένουμε να ξεκινήσουν εργασίες σε όλο το κτήριο…Η πόρτα κλείνει το βράδυ και υπάρχει φύλακας και το πρωί ανοίγει. Πρέπει να έγινε πολύ νωρίς το πρωί. Δεν υπήρχε διάρρηξη. Έχουμε κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων. Θα αντικαταστήσουμε την προτομή», ανέφερε σε εκπομπή του MEGA, η Μαριάννα Κάλμπαρη.

cnn.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz