Connect with us

EDITOR

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ! Παρέδωσε τα σχέδια του Μουσείου Μικρασιατών στην Β.Ευστρατιάδου ο Δήμαρχος – Η συγκίνηση της Προέδρου

Published

on

Ήταν ένα δώρο απρόσμενο! Ένα αίτημα της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου που ξεπέρασε την δεκαετία, παρ ότι ομοφώνως είχε γίνει αποδεκτό από το ανώτερο όργανο ενός δήμου, το δημοτικό συμβούλιο. Ένα Μουσείο για τα κειμήλια των ανθρώπων που έφτασαν στον Συνοικισμό κυνηγημένοι, λεηλατημένοι, χωρίς πατρίδα αλλά με τεράστια ιστορία, κειμήλια που σήμερα βρίσκονται στοιβαγμένα στο γυάλινο κτίριο της ΔΕΥΑΚ.

«Σας παραδίδω, πρώτα απ όλους σ εσάς τα σχέδια του Μουσείου των Μικρασιατών» τα λόγια του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου το βράδυ της Κυριακής στην διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου.

«Γνωρίζω το σπουδαίο σας έργο, γνωρίζω τους αγώνες σας και σήμερα από εδώ θέλω να σας πω πως το καλοκαίρι θα έχουμε ανάδοχο για το Μουσείο» συνέχισε ο Δήμαρχος με την Πρόεδρο Βασιλική Ευστρατιάδου, την γυναίκα που κρατά άσβεστη την φλόγα της Μικράς Ασίας με αγώνες και διεκδικήσεις διαρκείς,  εμφανώς συγκινημένη, χωρίς να πιστεύει τα όσα ακούει μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων, να παραλαμβάνει τα σχέδια που ο δήμαρχος έβγαλε από το σακάκι του, να τα κοιτάζει και να τα μοιράζεται με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν καταγράφουν την στιγμή της παράδοσης των σχεδίων και “μεταφέρουν” την συγκίνηση που επικράτησε στην αίθουσα.

«Κύριε Δήμαρχε οι άρχοντες του τόπου μας γράφετε ιστορία» είπε με τρεμάμενη φωνή η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου σημειώνοντας πως  «Το Μουσείο ανήκει σε όλους, σε ολόκληρη την Κορινθία,  το Μουσείο που εάν είχε γίνει 15 χρόνια πριν κειμήλια σαν κι αυτό, (παρουσιάζει κατεστραμμένο κειμήλιο) θα είχαν διασωθεί.»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων, έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη και εντός των ημερών παρουσιάζεται, οι δε τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται ώστε το καλοκαίρι το έργο να έχει ανάδοχο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης ο οποίος επίσης παρίστατο στην εκδήλωση, επιβεβαίωσε την παραχώρηση του χώρου που θα ανεγερθεί το Μουσείο από την περιφέρεια στον δήμο Κορινθίων.

Αυτός ο Κύβος λοιπόν, σίγουρα  ερρίφθη!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz