Connect with us

Επικαιρότητα

Ισπανία: Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες σκυλιά από παράνομες φάρμες κουταβιών

Published

on

Η ισπανική αστυνομία διέσωσε 270 σκύλους μικρού μεγέθους, πολλούς εκ των οποίων τους είχαν στριμωγμένους σε κλουβιά, ενώ βρίσκονταν σε κακή κατάσταση.

Παράλληλα, συνέλαβαν πέντε ανθρώπους, έπειτα από εφόδους σήμερα σε δύο παράνομες φάρμες με κουτάβια, στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Μεταξύ των διασωθέντων τετράποδων, τα περισσότερα ράτσας τσιουάουα και πομεράνιαν, η αστυνομία βρήκε δύο νεκρά ζώα, τα οποία είχαν τυλίξει σε εφημερίδες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτροφείς είχαν κόψει από κάποιους σκύλους τις φωνητικές χορδές, πιθανόν για να τους εμποδίζουν να γαυγίζουν και να ειδοποιούν τους γείτονες.

Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες ήταν κτηνίατροι, που βοήθησαν στο να καλύπτεται η επιχείρηση από ένα πέπλο νομιμότητας, καθώς παρείχαν επίσημα πιστοποιητικά, ενώ τοποθετούσαν στα σκυλιά και μικροτσίπ αναγνώρισης.

Η οργάνωση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ευρώπη τσιουάουα και πομεράνιαν και πωλούσε σκύλους σε ολόκληρη την Ισπανία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ζώων. Η αστυνομία πιστεύει ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει κέρδη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 10 και πλέον ετών.

Τα σκυλιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στοιβαγμένα κατά τριάδες σε ένα κλουβί, χωμένα σε υπόγεια, τα φροντίζουν τώρα φιλοζωικές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την τύχη τους.

Πηγή:iefimerida.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz