Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Θ.Μανάβης: Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει στη Βόχα για το νερό

Published

on

Στην δημοσιότητα δίνει ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δήμο Βέλου – Βόχας τις ενέργειες που θα έπρεπε, κατά τον ίδιον, να έχει κάνει η δημοτική αρχή Παπακυριάκου στα 12 χρόνια που διοικεί για το ζήτημα του νερού. Ο κ.Θανάσης Μανάβης, υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Βέλου – Βόχας γράφει:
ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα με τις σχολές Γεωλογίας και Γεωπονική, για την διερεύνηση του υδάτινου δυναμικού του δήμου και την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αντιμετώπισης της λειψυδρίας για την ύδρευση και την άρδευση. Οι επιστήμονες θα έπρεπε να είχαν αναλάβει το πρόβλημα και θα καθοδηγούσαν τα βήματα μας.
Σύναψη σύμβασης με την ΔΕΥΑ Κορίνθου για την παροχή συγκεκριμμένων ποσοτήτων νερού κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι το οποίο θα πληρώνει ο δήμος ως καταναλωτής
Θα μας είχε δώσει η Κόρινθος αυτή την σύμβαση;
Μην ξεχνάτε ότι με την Κόρινθο και το Λουτράκι έχουμε κάνει συνεταιρικά την εταιρεία «Δημόπρακτος», για την ανάπτυξη μας υποτίθεται.
Επρεπε να λειτουργήσουμε ως κανονικοί συνέταιροι και να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε. Η Κόρινθος θα είχε κάνει το αυτονόητο.
Αμεση καταγραφή και ψηφιοποίηση ΟΛΩΝ των δικτύων από την μία άκρη του δήμου στην άλλη και εκπόνηση σχεδίου για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών
Αμεσα έπρεπε να είχε στην ενοποίηση όλων των δικτύων των χωριών αλλά και των δεξαμενών για να μην χάνετε ούτε σταγόνα. Ολο το δίκτυο του δήμου θα είναι συγκοινωνούντα δοχεία που θα εξασφαλίζουν νερό και δικαιοσύνη.
Με την βοήθεια του Πανεπιστημίου είχε κάνει μελέτες και γεωτρήσεις σε όλα τα χωριά για να εξασφαλίσουμε όσο μεγαλύτερη ποσότητα νερού μπορούμε
Επρεπε να είχε αναθεσει σε τεχνικό γραφείο να μας καταγράψει και να ψηφιοποιήσει όλες τις ιδιωτικές γεωτρήσεις για να έχουμε πλήρη εικόνα του δυναμικού και να μπορούμε να τα καλοκαίρια να παρεμβαίνουμε όπου η κατάσταση είναι τραγική.
Τους καλοκαιρινούς μήνες ο δήμος έπρεπε νοικιάσει ιδιωτικά βυτιοφόρα που θα ενισχύουν καθημερινά όποιο χωριό ή σπίτι έχει άμεση ανάγκη
Θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει την σύνδεση του αποχετευτικού Βέλου για να μπορούμε να έχουμε δικαιώματα από τα νερό του βιολογικού για άρδευση.
Θα έπρεπε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δημοτική ή ιδιωτική γεώτρηση για την ύδρευση.
Πόσο κοστίζουν όλα τα παραπάνω;
Πολύ λιγότερα από τα 3.000.000 που ήρθαν αλλά πετάχθηκαν και ούτε αντιπλημμυρική προστασία έχουμε, ούτε νερό έχουμε.
Που θα τα είχε βρεί τα λεφτά:
Το θέμα του νερού ύδρευσης και άρδευσης έπρεπε χρόνια τώρα να είχε τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο και να είχε ζητηθεί απόφαση γενναίας χρηματοδότησης από περιφερειακά και Εθνικά προγράμματα.
Όποια και αν ήταν η κυβέρνηση ο δήμος Βέλου-Βόχας έπρεπε να είχε μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία, την σοβαρότητα του προβλήματος για να παίρνει προγράμματα και λεφτά. Δεν θα έπρεπε να είχει αφήσει σε ησυχία τους υπουργούς και να μ ην βολεύεται με ψίχουλα και φιλοδωρήματα.
Θα έπρεπε να είχε φτάσει ακόμα και στις Βρυξέλες με ένα μόνιμο και πάγιο αίτημα:
Αμεση υδροδότηση όλου του δήμου με νερό από την Στυμφαλία για ύδρευση έτσι ώστε άμεσα να περισσέψει νερό για την άρδευση.
Αυτό δικαιούμαστε και αυτό πρέπει να πάρουμε.
Δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ μέχρι εδώ.
Αυτά είναι η δική μας ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την επόμενη ημέρα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz