Connect with us

EDITOR

«Θύελλα» στους αγρότες από την τοποθέτηση Λαμπρινού για το νερό

Published

on

Τα πυρά μεγάλης μερίδας αγροτών από την Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου δέχεται ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λαμπρινός. Αιτία η τοποθέτηση του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με το νερό που πηγαίνει στους αγρότες και ειδικότερα το δίκτυο που χρησιμοποιείται. Ο Παναγιώτης Λαμπρινός έθεσε το θέμα στα προ ημερησίας διατάξεως αφού πρώρα προβληματίστηκε όπως είπε αφού ο δήμαρχος, ως καθ ύλην αρμόδιος, απουσίαζε.

Το έθεσε όμως σε μια επιλογή που σήμερα ίσως και να έχει μετανιώσει.

Είπε λοιπόν ο δημοτικός σύμβουλος πως η μισή ποσότητα του νερού που διατίθεται πηγαίνει σε δίκτυα ιδιωτών και καταλήγει σε πηγάδια ιδιωτών ή σε δεξαμενές υπαίθριες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ποσότητες. Μάλιστα μίλησε και για αγρότες που ευνοούνται για λόγους ψηφοθηρίας. “Χρησιμοποιούν οι ιδιώτες το δίκτυο μας και παίρνουν το νερό. Ποτίζουν μόνο όσοι είναι συνδεδεμένοι με αυτά τα δίκτυα των πηγαδιών ή των δεξαμενών. Ποιος πήρε την απόφαση. Ο ιδιώτης που χρησιμοποιεί το δίκτυο για την μεταφορά παίρνει χρήματα! Πριν 10 μέρες κόψαμε το νερό στον κύριο που πήγαινε το νερό στη Βόχα και τώρα κάνουμε το ίδιο ως δήμος! Υπάρχει και μια επιτροπή που το διαχειρίζεται, υπάλληλοι του δήμου έπρεπε να είναι. Παίζουμε με την αγωνία του κόσμου και ψάχνουμε για εκλογική πελατεία ανάμεσα στους αγρότες”

Στην τοποθέτηση αντέδρασε και ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Πούρος.

«Έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει το ζήτημα. Εάν προσπαθούμε κοινή συναίνεση να σώσουμε τις ζωές και το εισόδημα των αγροτών θεωρείται αλίευση εκλογικής πελατείας δεν θα το δεχτώ. Ποιός θα διαφωνήσει οτι πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες; Το δίκτυο ειπώθηκε οτι είναι ιδιώτη. Είναι του δήμου και τελειώσαμε. Τι έκανε ο δήμος; Βοήθησε με ένα πηγάδι που κάθεται προσωρινά. Επειδή δεν υπάρχει δημοτικό δίκτυο σκέφτηκαν οι άνθρωποι της περιοχής να χρησιμοποιηθεί υφιστάμενο δίκτυο. Κάποιοι λοιπόν είπαν θα διαθέσουμε το δικό μας, δεν σημαίνει οτι ποτίζουν οι ίδιοι. Το ίδιο θα γίνει και για τις υπόλοιπες περιοχές. Πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Άλλωστε όσοι ποτίζουν δεν είναι ψηφοφόροι του Νανόπουλου ή του Σταυρέλη. Είναι όλων” είπε ο Γιώργος Πούρος.

«Αυτά που δεν κάναμε πέρυσι τα κάνουμε φέτος, σώνονται κάποιοι αγρότες αυτή είναι η αλήθεια.  Πρώτα είναι τα συμφέροντα του δήμου Κορινθίων» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Πνευματικός.

Η συμφωνία είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες σε συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου παρουσία εκπροσώπων της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου. Εκεί έγινε η πρόταση από τον πρόεδρο του Άσσου για την σολομώντεια λύση. Ο Δήμαρχος την δέχτηκε, οι αγρότες την δέχτηκαν και έτσι οι ποσότητες άρχισαν να διανέμονται.

Η παρέμβαση Λαμπρινού προκάλεσε αντιδράσεις όπως προαναφέρθηκε σε μεγάλη μερίδα αγροτών οι οποίοι θίγονται από τα λεγόμενα ειδικά εκείνοι που διαθέτουν τα δίκτυα τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι. «Εύλογα τα ερωτήματα» θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος για την τοποθέτηση Λαμπρινού. Δεν θα μπορούσε όμως ο δημοτικός σύμβουλος να ενημερωθεί ορθά πριν αν φέρει το θέμα στο ΔΣ; Δεν θα μπορούσε να ρωτήσεις τους αγρότες ή τον τοπικό πρόεδρο πριν αν εκτεθεί;

Η επιλογή προκαλεί εντύπωση αν κανείς σκεφτεί τις τοποθετήσεις της παράταξης του κ.Λαμπρινού για τα θέματα των αγροτών. Ο επικεφαλής Νίκος Σταυρέλης έχει εμφατικά τοποθετηθεί και στο ζήτημα του νερού του ΑΟΣΑΚ, και της λειψυδρίας αλλά και του έργου που θα διασφαλίσει την ύδρευση και άρδευση της περιοχής.

Ήταν μια επιπόλαια τοποθέτηση αυτή του Παναγιώτη Λαμπρινού ή μια στοχευμένη κίνηση δεδομένης της σιωπής του Νίκου Σταυρέλη;

Πάντως οι αγρότες της περιοχής δεν σιωπούν είναι βέβαιο. Έχουν αντιδράσει έντονα ενώ για πολλούς , το πρόσωπο που εννοεί σε ανάρτηση του ο τοπικός πρόεδρος Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, είναι ο Παναγιώτης Λαμπρινός.

Δείτε την ανάρτηση του Προέδρου

Ο Δημοτικός σύμβουλος παρ ότι τις τοποθετήσεις του τις αναρτά στο facebook, την συγκεκριμένη δεν την έχει αναρτήσει.

Μπορείτε να δείτε την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στο 43:11 – 55:09

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz