Connect with us

EDITOR

«Θυμήθηκε» το τουριστικό στο Φλοίσβο ο Ν.Σταυρέλης!

Published

on

Έκπληξη το λιγότερο προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και της 14η προγραμματικής δέσμευσης αφού αφορά στο τουριστικό της πλατείας του Φλοίσβου! Ένα ζήτημα που «δίχασε» τους Κορίνθιους και προκάλεσε τεράστια πολεμική στον αείμνηστο δήμαρχο Θωμά Θωμαίδη ο οποίος όμως, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε, επανέρχεται ως προγραμματική δέσμευση μιας εκ των παρατάξεων που διεκδικούν την διοίκηση του δήμου Κορινθίων στις προσεχείς εκλογές.

 

Η δέσμευση μιλά για ένα έργο 800 χιλιάδων ευρώ. Για ένα κατάστημα που θα μετατραπεί σε «σύμβολο» άραγε πως; Για μια δημοτική επιχείρηση που πραγματικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν λείπει από την πόλη.

Ο χώρος ανέγερσης είναι έναντι της στρατιωτικής λέσχης και ο  χρόνος υλοποίησης που δίδεται είναι τα 2,5 έτη από την ανάληψη της διοίκησης.

Ποια η χρησιμότητα όμως μιας τέτοιας δημοτικής επιχείρησης την στιγμή που μάλιστα πέριξ της πλατείας έχουν αναπτυχθεί επιχειρήσεις που προσφέρουν φαγητό, ποτό, γλυκό, καφέ, όλες τους με υψηλές υπηρεσίες;

Χρειάζονται αυτές οι επιχειρήσεις στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε μια ανταγωνιστική δημοτική επιχείρηση; Και για ποιόν λόγο;Για τον ρομαντισμό των παιδικών χρόνων ορισμένων που αναπολούν το τουριστικό;

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κ.ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 14η
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
Όλοι οι Κορίνθιοι έχουμε στις θύμησές μας το τουριστικό περίπτερο στο Φλοίσβο.
Πρόθεσή μας είναι η κατασκευή νέου στο Φλοίσβο και συγκεκριμένα στη νότια πλευρά αυτής, έναντι της Λέσχης Αξιωματικών. Εκτίμησή μας είναι ότι με τη δημιουργία του περιπτέρου θα δοθεί ζωντάνια στην πλατεία και στην παραλιακή αυτή ζώνη της Κορίνθου . Καιρός είναι να στρέψουμε το πρόσωπο της πόλης στη θάλασσα.
-Θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με φορείς και πολίτες ώστε να δοθεί η κατεύθυνση ως προς το τι θα εκπροσωπεί στην πόλη της Κορίνθου το κτίριο.Η θέση του και μόνο καθιστά αναγκαία την ορθή επιλογή της συνολικής κατασκευής. Θέλησή μας είναι να δημιουργηθεί όχι ένα απλό κατάστημα αλλά ένα σύμβολο το οποίο θα μείνει στις καρδιές των επισκεπτών και των δημοτών. Η πόλη της Κορίνθου με την αντίστοιχη προσοχή που θα δείξουμε στα Καλάμια, στην Ιερατική και στην Ποσειδωνία θα αγκαλιάσει ξανά τη θάλασσα.
-Η μελέτη του έργου θα προκύψει από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
-Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 800.000 €
-Η έκταση ανήκει στο Δήμο και η χωροθέτησή του προκύπτει από το Π.Δ. α/6-3-2019 (ΦΕΚ 130Δ/22-3-2019).
-Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, θα γίνει μίσθωση σε ιδιώτη επαγγελματία, ύστερα από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.
(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)
1. Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την εκπόνηση πλήρους μελέτης (αρχιτεκτονικής, στατικής, ηλεκτρομηχανολογικής) (1 έτος).
2. Δημοπράτηση κατασκευής του έργου (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής κατάρτισης όρων, κατακύρωσης αποτελέσματος, κλπ) (6 μήνες)
3. Συμβασιοποίηση του έργου (Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμβαση) (3 μήνες)
4. Έκδοση οικοδομικής άδειας (2 μήνες)
5. Κατασκευή του έργου (6 μήνες)
6. Παράδοση σε χρήση του τουριστικού περιπτέρου (2,5 έτη από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής)

Οι Κορίνθιοι θυμούνται τους λόγους που το τουριστικό οδηγήθηκε σε κατεδάφιση τότε και τους λόγους που δεν επελέγη ανέγερση νέου. Όσο για την αιτίαση της προσέλκυσης κόσμου στην πλατεία  Ελευθερίου Βενιζέλου και της εξυπηρέτησης τους, μάλλον τα στελέχη της παράταξης θα πρέπει συχνότερα να την επισκέπτονται.

Θα διαπιστώσουν πως ήδη η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη και  εξυπηρέτηση άρτια.

Προς τι λοιπόν μια τέτοια προγραμματικής δέσμευση και μάλιστα αξίας 800 χιλιάδων ευρώ που σαφώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καλύτερο τρόπο;

Η υλοποίηση μιας τέτοιας εξαγγελίας αφενός θα καταλύσει το σχέδιο και την φιλοσοφία τους σχεδιασμού της πλατείας “Ελευθερίου Βενιζέλου” και αφετέρου θα διχάσει τους πολίτες για την χρησιμότητα της. Ένα ρίσκο που μάλλον η παράταξη θέλει να πάρει!

 

Στροφή στην…θάλασσα!

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά στην ανακοίνωση στην παραλία Καλάμια, στην οποίνα θα δοθεί η “δέουσα προσοχή”  αναφέρεται χωρίς επεξήγηση και η επισήμναση πως η Κόρινθος θ στρέψει ξανά το βλέμμα της στην θάλασσα.

Ανεξαρτήτως των ενεργειών που τώρα γίνονται από την παρούσα δημοτική αρχή, την αναβάθμιση της παραλίας Καλάμια και όχι μόνο, την επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου στα Καλάμια για την ενοποίηση τους με τα 5φι, την ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου του Αγίου Νικολάου και βέβαια η παραχώρηση των μπαζωμάτων στο δήμο , πολλές από τις οποίες έχει πολεμήσει και κατακεραυνώσει με ανακοινώσεις της η παράταξη, η ΠΝΟΗ φαίνεται να ξεχνά το αυτοδιοικητικό της παρελθόν. 

Η ΠΝΟΗ, ο κεντρικός της πυρήνας και βεβαίως ο επικεφαλής της έχουν διοικήσει για 10 περίπου έτη, ο επικεφαλής ήταν ο άνθρωπος του σχεδιασμού του πρώην δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού και ουσιαστικά επι διοίκησης τους η Κόρινθος “πήρε” το βλέμμα της από την θάλασσα.

Τα αυτοδιοικητικά δεδομένα είναι καταγεγραμμένα στη μνήμη των πολιτών και δεν διαγράφονται. Ορθόν είναι οι αυτοδιοικητικοί να αναγνωρίζουν ακόμα και τα λάθη τους και βεβαίως, εάν επιθυμούν να τα διορθώνουν.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την επεξήγηση της “δέουσας προσοχής στα Καλάμια” τα οποία πολλάκις και στην εφημερίδα της παράταξης έχουν γίνει αρνητικές αναφορές χωρίς ούτε μια θετική να καταγράφεται παρ ότι, όλοι το παραδέχονται, η παραλία μεταμορφώθηκε! 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz