Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Θυμήθηκαν την συνάντηση του 2021 αλλά “ξέχασαν” αυτήν του 2022!

Published

on

Σημαία έγινε εκ της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορινθίων εδώ και 2 ημέρες η συνάντηση του Πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του δημάρχου με αντικείμενο την στέγαση του Πανεπιστημίου. Η συνάντηση αυτή είχε γίνει τον Απρίλιο του 2021 και πράγματι οι δυο άντρες είχαν συζητήσει το αίτημα του πανεπιστημίου να στεγαστεί στο κτίριο της δημοτικής αγοράς. Την συνάντηση αυτή επικαλείται και ο πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος πνευματικός μιλώντας για διασυρμό του δήμου!

Εντέχνως η πρόσφατη συνάντηση του Πρύτανη του πανεπιστημίου με τον δήμαρχο αποκρύπτεται. Στην συνάντηση αυτή , στις 17 Φεβρουαρίου 2022, με τα νέα δεδομένα της πολεοδόμησης του στρατοπέδου και της απομάκρυνσης των δομών μεταναστών , ο κΠρύτανης συζήτησε το ενδεχόμενο παραχώρησης χώρου στο στρατόπεδο για την στέγαση του ιδρύματος, χώρος που είναι σαφέστατα καταλληλότερος από αυτόν της δημοτικής αγοράς. Το πανεπιστήμιο κατέθεσε το νέο αίτημα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Μεμπτό κατά τους αντιδρούντες;

Ο δήμαρχος το είδε θετικά και δεσμεύτηκε πως όταν έρθει η ώρα το αίτημα θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν θα έπρεπε;

Αν ήταν δήμαρχος ο κ.Πνευματικός πως θα έπραττε;

Αν ήταν ο κ.Σταυρέλης; θα έλεγαν όχι στον πρύτανη τόσο στην πρώτη συνάντηση όσο και στην δεύτερη;

Δεν οφείλουν οι φορείς να ακολουθούν τις εξελίξεις και να επιλέγουν την καλύτερη δυνατή λύση;

Στο θέμα του Πανεπιστημίου και της στέγασης του ο πρώην δήμαρχος οφείλει να είναι περισσότερο προσεκτικός αφού δεν κατόρθωσε στα 13 έτη της θητείας του να αλλάξει τίποτα από την κατάσταση την οποίαν παρέλαβε από το Θωμά Θωμαΐδη, την προσωρινή δηλαδή στέγαση του στο δημοτικό θέατρο.

 

Το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί από το δήμο Κορινθίων στις 18.2.2022 ανέφερε:

Συνάντηση εργασίας είχε χθες  στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Αθανάσιο Κατσή. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λειτουργία και η στέγαση του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στον κ.Πρύτανη πως αφού ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση του στρατοπέδου θα εισάγει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο δυο από τα κτίρια που θα περιέλθουν στην χρήση του. Σημειώνεται πως ο χώρος που δημιουργείται δίπλα από το πάρκο αναψυχής είναι ο πλέον κατάλληλος όχι μόνο για την λειτουργία του ιδρύματος αλλά και για την ανάπτυξη και επέκταση του. Η παραχώρηση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα διατηρηθεί.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz