Connect with us

EDITOR

Θα ξαναβρεθούν… συντόμως;

Published

on

Συνυποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές με τη «Δύναμη Εξέλιξης» του Πελοπίδα Καλλίρη. Μια παράταξη που «γεννήθηκε» από το Χρήστο Κορδώση, ουσιαστικά για να απεμπολήσει την υποψηφιότητα Νανόπουλου στο δήμο Κορινθίων, μια παράταξη που η αλήθεια είναι – συγκέντρωσε την «αφρόκρεμα» των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Κόρινθο, βλέπετε ο Χρήστος Κορδώσης ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ είχε το αβαντάζ και φυσικά, την κομματική γραμμή την οποίαν – όλοι γνωρίζουμε- τα στελέχη απαρέγκλιτα ακολουθούν.

Η παράταξη δεν τα κατάφερε και έτσι η «Δύναμη Εξέλιξης» απορροφήθηκε από τη «Συμμαχία Πολιτών» ακολουθώντας την κομματική γραμμή που λέγαμε παραπάνω.

Σ αυτήν την κομματική γραμμή «λοξοδρόμησαν» ο Γιώργος Πιέτρης , λίγη σημασία πολιτική θα έλεγε κανείς όμως πως έχει αυτό το γεγονός μιας και ο επιχειρηματίας αμφιταλαντεύεται μεταξύ Κολιάτσου και Ερμού, και ο Χρήστος Κορδώσης. Η περίπτωση Κορδώση έχει την πολιτική ουσία αφού μιλούμε για τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, τον άνθρωπο που οφείλει αν θέλετε να κρατά πρώτος την γραμμή αυτή.

Τα προσωπικά με το νυν Δήμαρχο φαίνεται πως υπερίσχυσαν και έτσι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάθισε στα έδρανα των ανεξάρτητων, την ίδια ώρα που αναμένεται στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες της ΝΟΔΕ, να μην εκλεγεί (η προηγούμενη εκλογή είχε επέλθει με την ανοιχτή στήριξη Νανόπουλου, θυμηθείτε το θρίλερ) , ίσως δεν θέσει καν υποψηφιότητα.

Σπύρος Πλατής και Βαγγέλης Παπαιωάννου, εκλεγμένοι με τη Δύναμη Εξέλιξης είναι τα πρόσωπα «κλειδιά» που, μετά την απορρόφηση» εισέρχονται στο δημοτικό σχήμα ως αντιδήμαρχοι. Ο Βαγγέλης Παπαιωάννου ανέλαβε καθήκοντα από την πρώτη στιγμή στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού με καταγεγραμμένη αποτελεσματικότητα ως σήμερα, ενώ ο Σπύρος Πλατής… αναμένεται να αναλάβει την αντιδημαρχία οικονομικών αν και  οι πληροφορίες που τον ήθελαν έως τις 10 Μαρτίου να έχει πάρει το χαρτοφυλάκιο δεν επιβεβαιώθηκαν.

Με δεδομένα, αφενός την «γκρίνια» που υπάρχει για συγκεκριμένους αντιδημάρχους που φαίνεται να μην ανταποκρίνονται σε επίπεδο έργων και συμπεριφορών και αφετέρου την αναγκαιότητα ισχυρής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να μην  απορρίπτονται θέματα που η δημοτική αρχή εισάγει ( βλέπε μελέτη για την ανακαίνιση του ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου), ο Δήμαρχος βρίσκεται σε σταυροδρόμι καλούμενος να αποφασίσει τις επόμενες στρατηγικές του κινήσεις, μην ξεχνάμε πως το Σεπτέμβριο κλείνουν 2 χρόνια νέας αρχής και οι αλλαγές στα πρόσωπα Αντιδημάρχων, Προέδρων κτλ πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Δεδομένο πρέπει  όμως να θεωρείται και το «αίτημα» συμμετοχής  του Χρήστου Κορδώση, υπό τους δικούς του όρους όμως , στο δημοτικό σχήμα ( στην διαδικασία απορρόφησης το ρεπορτάζ λέει πως είχε ζητηθεί η αντιπροεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον Πελοπίδα εν τέλει να επιλέγει τον Τάκη Λουζιώτη – εξ ου και η τελική ρήξη Καλλίρη – Κορδώση).

Θα κάνει πίσω ο Δήμαρχος και θα δώσει «άφεση αμαρτιών» στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ; Θα βάλει νερό στο κρασί του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και θα γίνει μέλος της δημοτικής παράταξης και αρχής με ρόλο;

Η πολιτική έχει αποδείξει πως  πάντα μπορεί και μας εκπλήσσει. Ευχάριστα ή και δυσάρεστα. Το σενάριο πάντως οι τρεις να ξαναβρεθούν στο ίδιο μετερίζι δεν είναι επιστημονικής φαντασίας!

(Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι τρεις τους  πριν από την απορρόφηση και πριν την αναδιάταξη των θέσεων)

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz