Connect with us

Ελλάδα

Θαλάσσιο “τέρας”: Ψαράς έπιασε βλαχοσφυρίδα 40 κιλών στην Κρήτη [εικόνες, βίντεο]

Published

on

Ο επιχειρηματίας ειδών αλιείας και ψαράς Γιώργος Καζούλης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος, μιας και κατάφερε μια καταπληκτική ψαριά, πιάνοντας μια τεράστια βλαχοσφυρίδα με βάρος τουλάχιστον 40 κιλά, ανοιχτά της Γραμβούσας στην Κρήτη.

Ο ψαράς μίλησε για τη βλάχοσφυρίδα βάρους 40 κιλών που έπιασε στην τηλεοπτική εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” και δέχτηκε πολλά συγχαρητήριά για το κατόρθωμά του.

“Γενικά ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ψάρεμα, επιδιώκω να βρίσκω τέτοια ψάρια, γενικά μου αρέσει να ψαρεύω στα βαθιά νερά, όπου εκεί κατά κανόνα βρίσκεις τέτοια μεγάλα ψάρια” εξήγησε ο Γιώργος Καζούλής.

Τέτοιες ψαριές συμβαίνουν συχνά, αλλά πάντα νιώθεις δέος όταν κρατάς ένα τόσο μεγάλο ψάρι” είπε ο επιδέξιος ψαράς για την βλαχοσφυρίδα με βάρος τουλάχιστον 40 κιλά που κατάφερε να πιάσει σε βάθος 165 μέτρων.

 

Το χρονικό της ψαριάς της βλαχοσφυρίδας 40 κιλών

Ο Γιώργος Καζούλης περιέγραψε τη διαδικασία του ψαρέματος της βλαχοσφυρίδας σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

“Λίγα λόγια για την ιστορία: Πρωινό Κυριακής 4:00 πμ ξεκινάμε απ το σπίτι για να φτάσουμε στο μακρινό προορισμό μας στις 7:00 περίπου. Νωρίς το πρωί, πολύ υγρασία, λες και ένα σύννεφο έχει κολλήσει 10μ πάνω από τη θάλασσα. Συνθήκες στις οποίες τα ψάρια είναι συνήθως κρυμμένα και νωχελικά. Αποφασίζουμε να επιστρέψουμε σε πιο κοντινά σημεία μίας και η πρόγνωση καιρού είχε πέσει έξω. Πάμε λοιπόν σ’ ένα γνώριμο σημείο όπου 3 φορές στο παρελθόν έχω χάσει τέτοιο ψάρι, πρώτη φορά πριν 5 χρόνια” γράφει ο ψαράς.

“Ένας τόνος μου σπάει τη μπίλια της μανιβέλας στο “βαρύ” μου σετάκι και έτσι μένω χωρίς “χοντρά” εργαλεία. Το Shout είναι το πιο αξιόπιστο που μου μένει να χρησιμοποιήσω, με στόχο κάποιο φαγκρί στην περιοχή. Ένα απότομο ρούφηγμα και χάνω το δόλωμα περίπου ένα μέτρο. Σκέφτομαι ότι είναι βλάχος, ενώ όμως του παίρνω 15μ και το κρατάω όσο μπορώ κόβει το παράμαλλο στα δόντια του. Λέω με τέτοια εργαλεία είναι μάταιο να ξαναπροσπαθήσουμε και ρίχνουμε 50μ + πιο δίπλα να δοκιμάσουμε πάλι για φαγκριά.” συνεχίζει ο Γιώργος Καζούλης.

“Ακριβώς το ίδιο χτύπημα και τραβάω πάλι όσο πιο γρήγορα γίνεται δίνοντας όλη την παραβολή του καλαμιού. Λέω ίσως έχω μια πιθανότητα άμα το ψάρι δεν είναι πολύ μεγάλο να το πάρω. Ακολουθεί μάχη 20 λεπτά. Μόλις φάνηκε στην επιφάνεια πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Το ψάρι ήταν από τα μεγαλύτερα που έχω πιάσει. Όμως ο τρόπος με είχε αφήσει άφωνο! Pe 1,5 και 0,43 έλεγα συνέχεια! Το ψάρι είχε και το προηγούμενο δόλωμα μέσα στο στόμα του. Ίσως βοήθησε λίγο και η εμπειρία με ψάρια του είδους, αλλά πραγματικά η δύναμη που έχουν αυτά τα εργαλεία είναι απίστευτη” ανέφερε για το πιάσιμο της βλαχοσφυρίδας.

Δείτε την ανάρτηση:

 

thetoc.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz