Connect with us

Ελλάδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή του «Άγιος Ανδρέας» ζητά ο Πλεύρης

Published

on

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού για την υπόθεση θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα ζητά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας έλαβε από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε για τον θάνατο του 49χρονου.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Οι συγγενείς του άτυχου ισχυρίζονται πως πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα οξέως εμφράγματος, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.

Οι ίδιοι αναφέρουν, σύμφωνα με το tempo24 πως, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, καθώς δεν ένιωθε καλά το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε και πέθανε πριν φτάσει.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, και εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

«Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό», αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο διοικητής κάνει λόγο για ένα λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

Πηγή:cnn.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz