Connect with us

EDITOR

Η πρώτη ουσιαστική και δημόσια κόντρα Νανόπουλου – Σταυρέλη

Published

on

“Στη δική σας θητεία ανήκουν τα απίστευτα κ.Σταυρέλη» λέει ουσιαστικά στην απάντηση του ο Βασίλης Νανόπουλος στο Νίκο Σταυρέλη μετά την ανάρτηση του τελευταίου περι «σπαρτιάτικων φωτοτυπιών»!

Σηκώνει για πρώτη φορά το γάντι ο Δήμαρχος Κορινθίων και επι προσωπικού απαντά στο Νίκο Σταυρέλη, τον επικεφαλής της παράταξης που έχει κατηγορηθεί για σύμπλευση με την δημοτική αρχή, τον επικεφαλής που τελευταίως επιλέγει να στέκεται απέναντι από τη δημοτική αρχή προκειμένου να αποτινάξει την συγκεκριμένη «ταμπέλα» η οποία βεβαίως και εν όψει εκλογών δεν τον ευνοεί, κυρίως επειδή έγινε «επιχείρημα» στα χείλη του πρώην Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού.

Τι έχει συμβεί;

Ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ανήρτησε το Σάββατο στο facebook κείμενο υπό τον τίτλο «15.000 € για Φωτοτυπίες και Εκτυπώσεις στη Σπάρτη!!!!! Τι άλλο θα δούμε σε αυτό το Δήμο;» Στο κυρίως κείμενο γίνεται λόγος για «Απευθείας ανάθεση από το Δήμαρχο 14.880 € για φωτοτυπίες, εκτυπώσεις, βιβλιοδετήσεις του Δήμου σε επιχείρηση στη Σπάρτη την τελευταία ημέρα του χρόνου, στις 31/12/2020», μάλιστα υπάρχουν και συνοδευτικά έγγραφα. Κλείνοντας ο Νίκος Σταυρέλης αναρωτιέται για το εάν δεν υπάρχουν άραγε ανάλογες επιχειρήσεις γι αυτές τις υπηρεσίες στην Κόρινθο και προτείνει στο Δήμαρχο τηνδ ική του λίστα!

 

2 ημέρες μετά και αφού βέβαια έχει δημιουργηθεί τις 2 αυτές ημέρες ένας κύκλος αντιδράσεων αναφορικά με την ανάθεση αυτή, ο Δήμαρχος Κορινθίων σηκώνει τους πολιτικούς τόνους και προχωρά μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σε απάντηση, απευθυνόμενος στο Νίκο Σταυρέλη.

 

Η απάντηση φαίνεται να εκθέτει το Νίκο Σταυρέλη, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς στην πρώτη ανάγνωση. « Η σύμβαση με τον Π.Κρητικό από τη Σπάρτη ανατέθηκε το 2016 από την προηγούμενη δημοτική αρχή της οποίας είσαστε μέλος και ψηφίσατε» λέει ο Δήμαρχος και συνεχίζει: Έτσι ψηφίζατε και εγκρίνατε για την ίδια υπηρεσία τον κ.Λιάπη που έκανε την ίδια δουλειά πριν το 2016. Ούτε αυτός είναι Κορίνθιος!» Αιτιολογώντας την πληρωμή ο Δήμαρχος μιλά για υπηρεσίες που συνεχίζονται και αφορούν οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. «Η σύμβαση συνεχίζεται γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα η τακτοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της προηγούμενης αρχής. Η πληρωμή γίνεται στο πλαίσιο των αναθέσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει και έχετε ψηφίσει και εσείς γιατί γνωρίζετε το σκοπό». Ο Δήμαρχος καταλήγοντας καλεί  τον επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ να ανασκευάσει, να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες του και ουσιαστικά «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» αφού ήταν μέλος της δημοτικής αρχής Πνευματικού η οποία ανέθεσε εργασίες και στις δυο περιπτώσεις.  «οφείλετε να ανασκευάσετε την ανάρτηση σας ,να προσέχετε και να ελέγχετε τι σας λέει ο πληροφοριοδότης σας και να μην κατηγορείτε ότι δήθεν δεν προτιμάμε Κορίνθιους αλλά Λάκωνες.»

 

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα.

Οι υπηρεσίες ζητήθηκαν από την δημοτική αρχή Αλεξάνδρου Πνευματικού στην οποίαν ο Νίκος Σταυρέλης μετείχε ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και ως Εκπρόσωπος Τύπου τα τελευταία χρόνια, πριν την οριστική αποχώρηση του τον Μάρτιο του 2018. Δεν γνώριζε την ανάθεσή τους; Έμπειρος στην αυτοδιοίκηση και με προσήλωση στις διαδικασίες δεν αναζήτησε όταν προέκυψαν οι πληρωμές, το ιστορικό;

Γνώριζε ο Νίκος Σταυρέλης ή παραπλανήθηκε ;(Ο Δήμαρχος μιλά για πληροφοριοδότη) Και γιατί, σ ένα τόσο σημαντικό θέμα, ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός σιωπά ενώ θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα ασκούσε κριτική και αντιπολίτευση; Μήπως επειδή εκείνος και γνωρίζει και θυμάται;

 

Οι απαντήσεις είναι επιβεβλημένες.  

Το ίδιο βέβαια και οι κινήσεις εκατέρωθεν αφού η πρώτη δημόσια πολιτική κόντρα του Βασίλη Νανόπουλου με το Νίκο Σταυρέλη είναι γεγονός και αποδεικνύει πως πλέον αφενός ο Δήμαρχος δεν θα επιλέγει την σιωπή και αφετέρου ο Νίκος Σταυρέλης, όσο περνά ο χρόνος θα διαχωρίζει την θέση του ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

ΥΓ: Η πρώτη αυτή κόντρα κινήθηκε σε επίπεδο social media χωρίς κανένας απο τους δυο να προχωρά σε επίσημο δελτίο τύπου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz